Αρχική Ελλαδα Τέσσερις σεισμοί τα ξημερώματα του Σαββάτου – Σε Εύβοια, Θήβα και Ιωάννινα

Τέσσερις σεισμοί τα ξημερώματα του Σαββάτου – Σε Εύβοια, Θήβα και Ιωάννινα

Από antwnio

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Μαρτίου, με τέσσερις σεισμούς έντασης περίπου 3 Ρίχτερ να ταρακουνούν την Κεντρική Ελλάδα

Συγκεκριμένα, σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 05:00 τα ξημερώματα στη Νότια Εύβοια.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 2 χλμ. βορειοανατολικά των Ζαράκων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 11,5 χλμ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Τέσσερις σεισμοί τα ξημερώματα του Σαββάτου - Σε Εύβοια, Θήβα και Ιωάννινα

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα. Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός στην ίδια περιοχή μεγέθους 3,2 Ρίχτερ.

σεισμός Εύβοια 1

Σεισμός μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί του Σαββάτου στη Θήβα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 4 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Θήβας και είχε εστιακό βάθος στα 7,1 χιλιόμετρα.

σεισμός Θήβα

Τέλος, σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 06:00 στα Ιωάννινα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 29 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Καλπακίου και είχε εστιακό βάθος στα 20 χιλιόμετρα

σεισμός Ιωάννινα

 

Διαβάστε επίσης