Αρχική Πολιτική Κρίσιμη εβδομάδα για το Κυπριακό – Στις Βρυξέλλες ο Χριστοδουλίδης

Κρίσιμη εβδομάδα για το Κυπριακό – Στις Βρυξέλλες ο Χριστοδουλίδης

Από antwnio

Στις Βρυξέλλες για τις εργασίες της πρώτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον ίδιο στο πηδάλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεταβαίνει απόψε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο Πρόεδρος ταξιδεύει στη βελγική πρωτεύουσα με πρόθεση να μεταφέρει σε σημαντικούς παράγοντες της Ευρώπης την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο κυπριακό, σε μια περίοδο κατά την οποία η προσοχή των Ευρωπαίων είναι στραμμένη στις συνέπειες του παρατεταμένου πολέμου στην Ουκρανία και την αστάθεια που παρατηρείται στο οικονομικό περιβάλλον, με την κατάρρευση τραπεζών στις ΗΠΑ και τη διάχυση των αναταράξεων στην Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλιου, Σαρλ Μισέλ, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. Οι τρεις αυτές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, στο περιθώριο της Συνόδου ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναμένεται να συναντήσει τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και τον Πρωθυπουργό της Προεδρεύουσας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον, ενώ προσπάθεια γίνεται και για συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων συμμετέχει, εξάλλου, ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος επίσης μεταφέρει τη γραμμή της Λευκωσίας σε επίπεδο Υπουργών και αναμένεται να έχει συναντήσεις με ομολόγους του καθώς επίσης και τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Διαβάστε επίσης