Αρχική Κοινωνια Τι θα γίνει με τα όπλα όταν τελειώσει ο πόλεμος;

Τι θα γίνει με τα όπλα όταν τελειώσει ο πόλεμος;

Από antwnio

Στο παρελθόν όταν οι πόλεμοι τελείωναν ο οπλισμός που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε συχνά στα χέρια εγκληματικών και ανταρτικών ομάδων. Μια νέα έκθεση από την Παγκόσμια Πρωτοβουλία κατά του Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος έχει μελετήσει τι θα συμβεί με τα όπλα που χρησιμοποιούνται στην Ουκρανία όταν τελειώσει η σύγκρουση.

Η έκθεση μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, «όταν τελειώσει ο πόλεμος, τα πεδία μάχης της Ουκρανίας μπορούν και θα γίνουν το νέο οπλοστάσιο της αναρχίας, εξοπλίζοντας τους πάντες, από αντάρτες στην Αφρική μέχρι γκάνγκστερ στους δρόμους της Ευρώπης».

Η έκθεση ανέφερε ότι ακόμη και πριν από τον πόλεμο, η παράνομη αγορά πυροβόλων όπλων στην Ουκρανία ήταν σχετικά προσβάσιμη στους εγκληματίες. 

Η προμήθεια πυροβόλων όπλων έγινε ιδιαίτερα δύσκολη μετά το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία και οι αυτονομιστές που υποστηρίζονταν από τη Μόσχα κατέλαβαν τμήματα της περιοχής του Ντονμπάς.

Τα «τεράστια αποθέματα» νόμιμων και παράνομων οικιακών όπλων έχουν επίσης αυξηθεί από όπλα που διένειμε η ουκρανική κυβέρνηση στην αρχή της εισβολής. 

Την πρώτη μέρα του πολέμου, ο πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy είπε ότι θα παράσχει όπλα σε όποιον «θέλει να υπερασπιστεί τη χώρα». 

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε επίσης