Αρχική Κοινωνια Καιρός με συνεχή «τερτίπια»: Από άνοιξη… χειμώνας – Έρχονται βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός με συνεχή «τερτίπια»: Από άνοιξη… χειμώνας – Έρχονται βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Από antwnio

«Τερτίπια» φαίνεται ότι κάνει ο καιρός, ο οποίος μετά τη ζέστη των τελευταίων ημερών θα… περάσει ξανά στον χειμώνα.

Καιρός: Ηλιοφάνεια και ζέστη σήμερα – Πού θα φτάσει τους 23 βαθμούς η θερμοκρασία

Σήμερα Κυριακή, η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση που θα σημειώσει στα βορειοανατολικά, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 20 με 22 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 25η Μαρτίου η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 25°C σε 5 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ενώ πάνω από 20°C μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία κατέγραψαν 257 μετεωρολογικοί σταθμοί. Αυτές οι τιμές είναι περίπου 6-8°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η υψηλότερη τιμή καταγράφηκε στις Σέρρες με 25,6°C, και ακολούθησαν το Λευκοχώρι Φθιώτιδας με 25,4°C, η Κωπαΐδα με 25,3°C, και η Καρδίτσα με τη Λιβαδειά με 25°C.

Ο χάρτης δείχνει την κατανομή των τιμών μέγιστης ημερήσιας θερμοκρασίας από 474 μετεωρολογικούς σταθμούς, και ο ένθετος πίνακας παρουσιάζει τις 8 υψηλότερες τιμές.

Καιρός: Ο... χάρτης με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

Αλλαγή σκηνικού από την ερχόμενη Τρίτη

Το ανοιξιάτικο σκηνικό θα παραμείνει έως την Τρίτη οπότε και ο καιρός σταδιακά θα αλλάξει. Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της  Εύβοιας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα. Στα κεντρικά και βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε χαμηλές τιμές για την εποχή.

 

Διαβάστε επίσης