Αρχική Κοινωνια Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Από antwnio

Ελεύθερος αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης, που κατηγορείται ότι έφυγε νωρίτερα από τη λήξη της βάρδιάς του, το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο 32χρονος, που αντιμετωπίζει τις ίδιες βαρύτατες κατηγορίες με εκείνες που βαραίνουν τον προφυλακισμένο σταθμάρχη, κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα ενώ επικαλέστηκε και δύο συμβασιούχους μάρτυρες για να στηρίξει την εκδοχή του, ότι δηλαδή η σύμβασή του είναι αυστηρά 8ωρη χωρίς πρόβλεψη υπερωριών.

Μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους: την εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε ΑΤ και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Το απολογητικό υπόμνημα

“Η εργασία του ήταν 40 ώρες εβδομαδιαίως είτε 8ωρα επί 5 ημέρες, είτε 6 ώρες και 40 λεπτά επί 6 ημέρες, άρα δεν υπήρχε δυνατότητα να παραμένει στο σταθμαρχείο πέραν της 10ης βραδινής που σχολούσε”, αναφέρεται στο απολογητικό του υπόμνημα, σύμφωνα με το Mega.

Ως εκ τούτου την 28η Φεβρουαρίου εργαζόταν από τις 14.00 το μεσημέρι έως τις 10.00 το βράδυ, παρά το γεγονός -όπως υποστηρίζει- ότι στο βαρδιόχαρτο ο επιθεωρητής τον έβαζε να φαίνεται ότι δουλεύει 9ωρο κι επομένως στα χαρτιά έπρεπε να σχολάσει στις 23.00.

Ο ίδιος φαίνεται πως θα ισχυριστεί ότι η βάρδια του έληγε μεν στις 11 το βράδυ αλλά και ακόμη κι αν βρισκόταν εκεί μέχρι και τις 11, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφευχθεί η τραγωδία καθώς η αμαξοστοιχία 62 έφτασε στο σταθμό της Λάρισας στις 11.02 το βράδυ.

Επίσης, τόνισε πως ανέκαθεν δούλευε ως επικουρικός στη βάρδιά του, πάντα παρουσία και δεύτερου σταθμάρχη και πως καλά-καλά δεν γνώριζε να χρησιμοποιεί ούτε τον πίνακα χάραξης διαδρομής.

Αύριο απολογείται ο έμπειρος σταθμάρχης

Η εβδομάδα απολογιών για την τραγωδία στα Τέμπη θα συνεχιστεί με την αυριανή απολογία του πιο έμπειρου σταθμάρχη της βάρδιας, ο οποίος έπρεπε να είναι μέχρι τις 23:00 στο πόστο του, αλλά φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα.

Την Πέμπτη ενώπιον του εφέτη ανακριτή θα βρεθεί ο επιθεωρητής κυκλοφορίας η απολογία του οποίου θα γίνει με υπόμνημα, που ξεπερνά τις 80 σελίδες.

“Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση ενδεχόμενος δόλος, το υπόμνημα θα είναι πολυσέλιδο. Όλα τα στοιχεία της δικογραφίας σε καμία περίπτωση δεν έχουν οποιαδήποτε αναφορά στην απόδοση κατηγορίας με ενδεχόμενο δόλο”, αναφέρει στο “Live News” ο δικηγόρος του, Γιάννης Γλύκας.

Πηγή: TheTOC

Διαβάστε επίσης