Αρχική Πολιτική Ελληνική Λύση: O Μυλωνάκης αρνείται να κατέβει υποψήφιος σε άλλη εκλογική περιφέρεια – “Εκβιαστικά διλήμματα δεν με αγγίζουν”

Ελληνική Λύση: O Μυλωνάκης αρνείται να κατέβει υποψήφιος σε άλλη εκλογική περιφέρεια – “Εκβιαστικά διλήμματα δεν με αγγίζουν”

Από antwnio

Κρίση στην Ελληνική Λύση, καθώς ο Αντώνης Μυλωνάκης με ανάρτηση του στο facebook ανακοίνωσε ότι αρνείται να κατέβει υποψήφιος σε άλλη εκλογική περιφέρεια, στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Ο αναβρασμός προκλήθηκε από τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονται πως οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης, Απόστολος Αβδελάς και Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου έλαβαν χρήματα σε “μαύρες σακούλες”, προκειμένου να αποχωρήσουν από το κόμμα και να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για σενάρια που δεν διαψεύστηκαν από τον Κυριάκο Βελόπουλο, όταν ερωτήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Απεναντίας, ο πρόεδρος του κόμματος επέλεξε να παραπέμψει τους βουλευτές στα όργανα για εξηγήσεις.

Νωρίτερα, σήμερα, η Ελληνική Λύση εξέδωσε ανακοίνωση για τους τρεις βουλευτές, γνωστοποιώντας ότι κατά την συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας, αποφασίστηκε να κατέβουν ως υποψήφιοι σε διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες, στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Ο Αντώνης Μυλωνάκης, στην ανάρτηση του στο facebook, ξεκαθαρίζει ότι “αυτά τα πολιτικά – εκβιαστικά διλήμματα για αλλαγή περιφέρειας, τα οποία έχουν απότερους σκοπούς, δεν με αγγίζουν”.

Αναλυτικά αναφέρει: “Μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης, με την οποία αποφασίστηκε χωρίς πρότερη επίσημη ενημέρωση μου και χωρίς καν να ερωτηθώ, δίκην τιμωρίας χωρίς κανένα λόγο και αιτία, η κάθοδος μου σε άλλη εκλογική περιφέρεια εκτός της Ανατολικής Αττικής, η απάντηση μου είναι αρνητική. Ήμουν βουλευτής στη συγκεκριμένη περιφέρεια – και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς στο κόμμα- και παραμένω εργάτης, μαχητής και πιστός στους χιλιάδες ψηφοφόρους μου που με εμπιστεύθηκαν, τους οποιους και υπηρέτησα και υπηρετών τέσσερα χρόνια τώρα.
Με σοβαρότητα, εντιμότητα, λογική και αξιοπρέπεια δηλώνω ότι θα υπερασπίζομαι πάντα τις ιδεολογικές μου θέσεις, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά την τετραετή παρουσία μου στη Βουλή. Αυτά τα πολιτικά – εκβιαστικά διλήμματα για αλλαγή περιφέρειας, τα οποία έχουν απότερους σκοπούς, δεν με αγγίζουν. Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη, καλό και κυρίως τίμιο αγώνα και σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να είναι πάντα με ψηλά το κεφάλι
”.

“Ναι” από Αβδέλα

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Αβδέλας αποδέχθηκε την υποψηφιότητα του στο νομό Γρεβενών, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης: “Μετά τις πρόσφατες, δυσάρεστες για εμάς, εξελίξεις σε σχέση με τους φερόμενους ως συνομιλητές της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Απόστολος Αβδέλας, με θάρρος και παρρησία, απέδειξε ότι η εμπλοκή του ονόματός του δεν έχει βάση, αποδεχόμενος την υποψηφιότητά του στο νομό Γρεβενών.

Η Ελληνική λύση ουδέποτε ανέχθηκε συμπεριφορές, οι οποίες ευτελίζουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, που εμπιστεύτηκαν και θα εμπιστευτούν ξανά το κόμμα μας στις 21 Μαΐου.

Όποιος βάζει την Ελλάδα και την υπηρεσία προς την πατρίδα πάνω από την καρέκλα το αποδεικνύει με πράξεις και όχι με λόγια. Άλλωστε ο Ελληνικός λαός έχει βαρεθεί τα λόγια και περιμένει από όλους πράξεις”.

Διαβάστε επίσης