Αρχική Ελλαδα Ο καιρός : Με άνοδο της θερμοκρασίας νοτιάδες και σκόνη ξεκινά η εβδομάδα

Ο καιρός : Με άνοδο της θερμοκρασίας νοτιάδες και σκόνη ξεκινά η εβδομάδα

Από antwnio

Την Δευτέρα τα σημαντικά στοιχεία του καιρού θα είναι η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, θα είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας, οι πολύ ισχυροί νοτιάδες στο Ιόνιο, η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Την Τρίτη βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο και σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές (και λασποβροχές λόγω της ύπαρξης σκόνης στην ατμόσφαιρα), η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Τετάρτη λίγες βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, πιθανόν το μεσημέρι απόγευμα και λίγες μπόρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει ξανά, κάποιες βροχές και τοπικές μπόρες θα σημειωθούν κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Με τυπικά ανοιξιάτικο καιρό το Σαββατοκύριακο και τη θερμοκρασία το μεσημέρι στους 25 με 28 βαθμούς

Πιο αναλυτικά σήμερα Δευτέρα:

Προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα είναι παροδικά πιο πυκνές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Ήπειρο και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 πιθανώς έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 23 με 26 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης