Αρχική Πολιτική Πόπη Τσαπανίδου: Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμάζεψε τη χώρα και την παρέδωσε νοικοκυρεμένη

Πόπη Τσαπανίδου: Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμάζεψε τη χώρα και την παρέδωσε νοικοκυρεμένη

Από antwnio

Δεν είναι του παρόντος, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, μια συζήτηση για το τι θα κάνει ένας πολιτικός αρχηγός αν χάσει, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο στον ΣΚΑΪ.

«Είμαστε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, σενάρια τέτοιου τύπου είναι για πολύ μετά. Θα δούμε και με τι ποσοστά χάνει κάποιος, αλλά αυτά είναι για μετά, δεν είναι για τώρα» είπε και συνέχισε συγκεκριμένα για τον Αλέξη Τσίπρα:

«Εχει τέτοια συμπαράσταση του λαού, είναι δυνατόν να ανοίγουμε τέτοια κουβέντα; Δεν βάζεις κάτι τέτοιο στην ατζέντα σου όταν σε τρεις μέρες έχεις τις κάλπες μπροστά σου». Και συμπλήρωσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον έκανε κόμμα εξουσίας».

Για τη φράση του κ. Μητσοτάκη: «Κερδίζεις, μένεις. Χάνεις, φεύγεις» η κ. Τσαπανίδου σχολίασε: «Θα αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Τσίπρας εξελέγη από το κόμμα του πριν από δύο χρόνια»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει το πρόγραμμα του αναλυτικά»

Αναφορικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την κοστολόγησή του, η κ. Τσαπανίδου τόνισε ότι η κριτική που κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι για να τρομοκρατήσει τον κόσμο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει το πρόγραμμα του αναλυτικά, το δουλεύει εδώ και 4 χρόνια, το παρουσιάζει στον κόσμο. Είναι κοστολογημένο και ρεαλιστικό, φοβίζει τον κ. Μητσοτάκη γιατί είναι ένα πρόγραμμα που καλύπτει τις ανάγκες του κόσμου και θα φέρει ανακούφιση». Συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένο στα 5,5 δισ. ευρώ το έτος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμάζεψε τη χώρα και την παρέδωσε νοικοκυρεμένη. Χρειάστηκε κόπος για να γίνει αυτό, ωστόσο έγινε, ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάταφερε να συμμαζέψει τη χώρα. Από την άλλη, η ΝΔ δεν μπορεί να μαζέψει τα του οίκου, χρωστάει 400 εκατ. το κόμμα της» είπε η κ. Τσαπανίδου.

«Έχουν πέσει έξω και στο εξωτερικό»

Συνέχισε λέγοντας ότι οι συνθήκες τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν ήταν ίδιες με τα χρόνια που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Στην πανδημία είχε ανοίξει η ΕΕ την χρηματοδότηση, είχαν χαλαρώσει τα δημοσιονομικά, στηρίχτηκαν οικονομικά όλα τα κράτη» είπε.

Ασκησε κριτική στην κυβέρνηση για το ΕΣΥ λέγοντας ότι η πανδημία ήταν ευκαιρία για τη στήριξη του συστήματος υγείας, όμως αντί να στηριχτεί το ΕΣΥ «είναι γεμάτα ράντζα τα νοσοκομεία, περιμένεις μήνες ολόκληρους για να κάνεις χειρουργείο. Είναι αυτή πολιτική στο σωστό δρόμο για την κάλυψη των αναγκών; Αν ηθελε να ενισχυθεί το σύστημα υγείας, η κυβέρνηση θα είχε κάνει κινήσεις. Εμείς στοχεύουμε στην κάλυψη των αναγκών των πολιτών».

Τέλος σε ερώτηση αν μπορεί να ανατραπούν οι προβλέψεις των δημοσκοπήσεων, η κ. Τσαπανίδου απάντησε: «Έχουν πέσει έξω και στο εξωτερικό, στην Κύπρο, στην Τουρκία. Οι κοινωνίες αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς και δεν πιάνουν τις ταχύτητες αυτές οι δημοσκοπήσεις. Εγώ προτιμώ να κοιτάω τα ποιοτικά στοιχεία και τον κόσμο έξω».

Διαβάστε επίσης