Αρχική Κοινωνια Η Κεντρική Μακεδονία έφερε τη ΝΙΚΗ μια ανάσα από τη Βουλή

Η Κεντρική Μακεδονία έφερε τη ΝΙΚΗ μια ανάσα από τη Βουλή

Από antwnio

Είναι ένας από τους νικητές των εθνικών εκλογών, ακόμη κι αν με τα σημερινά δεδομένα δεν εμφανίζεται να καταφέρνει να εισέλθει στο Κοινοβούλιο. Ο λόγος για τη ΝΙΚΗ που χαρακτηρίστηκε ως η μεγάλη έκπληξη της διαδικασίας της 21ης Μαΐου και αθόρυβα κατάφερε να φτάσει κοντά στο 3% που θα της επέτρεπε να εισέλθει στη Βουλή εκλέγοντας βουλευτές.

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα, όπως αυτοπροσδιορίζεται, έλαβε ποσοστό 2,92% και συνολικά
171.972 ψήφους στην Επικράτεια, ξεπερνώντας την Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25 που επίσης πάλεψαν σκληρά για την είσοδό τους στη Βουλή.

Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ είναι ο κ. Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος είχε δώσει το στίγμα του Κινήματος, σημειώνοντας ότι είναι ένα κόμμα που δημιουργήθηκε “από απλούς ανθρώπους, τα μέλη της «πονεμένης Ρωμιοσύνης»”

Δεν είμαστε ούτε Δεξιοί, ούτε Αριστεροί, ούτε Κεντρώοι, εξάλλου αυτές οι έννοιες εφευρέθηκαν την περίοδο της γαλλικής επαναστάσεως. Πριν τι γαλλική επανάσταση δεν υπήρχαν Έλληνες; Τι ήταν αυτοί; Ήταν με μία λέξη Ρωμιοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη διακήρυξή του, το κόμμα θέτει ως στόχο τη ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας και δηλώνει ότι πρεσβεύει μία σπουδαία αλλαγή για την πατρίδα μας: Την απελευθέρωση από την κομματοκρατία.

Η Θεσσαλονίκη, αλλά και γενικότερα οι περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έδωσαν ισχυρό ποσοστό στη ΝΙΚΗ, το οποίο θα της επέτρεπε να εισέλθει στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στο 99,90% της ενσωμάτωσης, στην Α’ Θεσσαλονίκης, το κόμμα κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 4,57% και συνολικά 15.132 ψήφους, ενώ στη Β’ Θεσσαλονίκης το ποσοστό διαμορφώνεται στο 5,62%, με 11.262 ψήφους.

Από τις υπόλοιπες ενότητες της περιφέρειας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της ενσωμάτωσης που σε όλους τους νομούς ξεπερνούν το 90%, το μεγαλύτερο ποσοστό δίνει στο κόμμα της ΝΙΚΗΣ η Πιερία, με 5.796 ψήφους και ποσοστό 7,46%.

Ακολουθεί η Πέλλα με ποσοστό 6,13% και 5.421 ψήφους και οι Σέρρες με ποσοστό 4,10% και 4.543 ψήφους. Στην Ημαθία, το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού, κατάφερε να συγκεντρώσει 3.844 ψήφους και ποσοστό 4,59%.

Στην περιφερειακή ενότητα της Χαλκιδικής, η ΝΙΚΗ λαμβάνει 3.467 ψήφους που της δίνουν ποσοστό 5,38%, ενώ τέλος, στο Κιλκίς, οι 2.881 ψήφοι αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,27% επί του συνόλου.

Μετά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία, η ΝΙΚΗ ζήτησε την αποστολή της αναλυτικής καταμέτρησης των ψήφων της σε κάθε Εκλογικό Τμήμα, σημειώνοντας ότι “το Υπουργείο Εσωτερικών και η Singular Logic “βλέπουν” περισσότερες ψήφους στον Πρόεδρό μας (4.389) από ότι σε όλο το Κίνημα ΝΙΚΗ (4.359)”. “Υπάρχει τρύπα στο σύστημα της Singular Logic και του ΥΠΕΣ;” διερωτάται χαρακτηριστικά η Νομική Ομάδα του Κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, η ΝΙΚΗ δηλώνει “ετοιμοπόλεμη” και για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, με στόχο η φωνή της να ακουστεί εντός του Κοινοβουλίου.

Διαβάστε επίσης