Αρχική Κοινωνια Νίκη Κεραμέως: Η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας σήμανε το τέλος του λαϊκισμού

Νίκη Κεραμέως: Η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας σήμανε το τέλος του λαϊκισμού

Από antwnio

Η Νίκη Κεραμέως έκανε αναφορά σήμερα στη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου και επισήμανε ότι η επικράτηση αυτή σήμανε το «τέλος του λαϊκισμού», ενώ παραδέχτηκε ότι έγιναν «μεν λάθη και αστοχίες» από την κυβέρνηση αυτή την 4ετία, αλλά ο κόσμος δεν θέλει πια «φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις» και επιθυμεί να «βλέπει έργα, πράξεις».

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι μείναμε συνεπείς σε αυτά που υποσχεθήκαμε. Κι εγώ προσωπικά, αλλά και η Νέα Δημοκρατία μείναμε συνεπείς σε αυτά που υποσχεθήκαμε. Αυτά που υποσχεθήκαμε το 2019 έγιναν πράξη. Έγιναν όλα τέλεια; Όχι. Έγιναν λάθη, αστοχίες, παραλείψεις, αλλά νομίζω ότι αυτό το μήνυμα των εκλογών, η μεγάλη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, έχει σημάνει και το τέλος του λαϊκισμού. Ο κόσμος δεν θέλει να ακούει πλέον φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις. Θέλει να βλέπει έργα, πράξεις και μας κρίνει μ’ αυτά», είπε η Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή «Το Πρωινό μας» στον ΣΚΑΪ.

Η Νίκη Κεραμέως περιέγραψε και τα συναισθήματά της μετά τις εκλογές και τόνισε ότι νιώθει: «Ανακουφισμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη, μια ιστορική νίκη»

Όπως τόνισε όμως: «η νίκη έχει και μεγάλο βάρος ευθύνης για όλους εμάς, να αξιοποιήσουμε αυτή τη δύναμη που μας δίνουν οι πολίτες, για να φέρουμε τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, να πάμε πιο τολμηρά στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα

Πρώτη γυναίκα σε ψήφους στην Ελλάδα

Η Νίκη Κεραμέως ρωτήθηκε και για το πως νιώθει που στις εκλογές αναδείχθηκε η πρώτη γυναίκα σε ψήφους (πήρε 58.344 σταυρούς) στην Ελλάδα και ήταν μέσα στην πρώτη 5άδα σταυρών κι αν θεωρεί ότι η επιτυχία αυτή οφείλεται στο ότι είχε κάτι διαφορετικό από τις άλλες υποψήφιες και τόνισε: «Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω αυτό».

«Θα έχουμε 71 γυναίκες στη Βουλή, αλλά χρειαζόμαστε κι άλλες»

Η Νίκη Κεραμέως σχολίασε και το γεγονός ότι η νέα Βουλή θα έχει έντονο άρωμα γυναίκας, καθώς ψήφο εμπιστοσύνης πήραν 71 γυναίκες.

«Έχουμε μια μικρή αύξηση στις γυναίκες στη Βουλή κι αυτό είναι ελπιδοφόρο. Από εκεί που είχαμε νομίζω περίπου 60 ή 62 ίσως γυναίκες, πλέον έχουμε 71. Χρειαζόμαστε κι άλλες όμως και το λέω σε βάθος χρόνου. Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες στα δημόσια πράγματα. Έχουμε πολλά να προσφέρουμε».

«Κερδίσαμε τη νεολαία, αν και κάποιες πολιτικές φάνταζαν σκληρές»

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τη νεολαία. Οι νέοι ηλικίας 17-24 στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία και το ποσοστό του κόμματος στις εκλογές σε αυτή την ηλικιακή ομάδα ήταν μεγαλύτερο από εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σημειώθηκε μια πολύ μεγάλη αλλαγή σε αυτές τις εκλογές, ενώ στις προηγούμενες ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά στην ψήφο της νεολαίας κι όταν λέω νεολαία να το διευκρινίσω εννοώ τις ηλικίες 17-24. Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 είχε 8 μονάδες μπροστά στις ηλικίες 17 με 24. Τώρα πέρασε η Νέα Δημοκρατία μπροστά με περίπου 3 μονάδες», τόνισε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αυτό δείχνει ότι οι νέοι εμπιστεύονται τη Νέα Δημοκρατία παρά το ότι κάποιες πολιτικές της φάνηκαν δύσκολες και σκληρές στη αρχή.

«Αυτό δείχνει πράγματα. Δείχνει ότι οι νέοι μας θέλουν πραγματικές προοπτικές. Θέλουν πραγματικές δυνατότητες. Θέλουν πραγματική στήριξη και νομίζω ότι αυτό επιδοκιμάστηκε από τη νεολαία μας σε ό,τι αφορά στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας στην παιδεία.

Πολιτικές που μπορεί να φάνταζαν λίγο δύσκολες στην αρχή, σκληρές, όπως η ελάχιστη βάση εισαγωγής, ζητήματα όπως η στήριξη συνολικά της νεολαίας. Να όμως, που οι νέοι μας βγήκαν μπροστά και θέλουν πραγματικές δυνατότητες. Εμάς αυτό που μας νοιάζει είναι τα παιδιά μας να έχουν δυνατότητες, να έχουν προοπτικές», επισήμανε η Νίκη Κεραμέως.

«Έχουμε δουλειά μπροστά μας»

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι είναι ευτυχισμένη που η Νέα Δημοκρατία πήρε μια σαρωτική νίκη στις εκλογές, αλλά επισήμανε ότι το κόμμα έχει πολύ δουλειά μπροστά της ενόψει της δεύτερης κάλπης στις 215 Ιουνίου.

«Είμαι πολύ ευτυχής προφανώς, αλλά έχουμε πάρα πολύ δουλειά να κάνουμε μπροστά μας. Η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου είναι πάρα πολύ κρίσιμη. Ξεκινάμε και πρέπει η κάλπη αυτή να γεμίσει εκ νέου, άρα θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Δεν θα σταματήσουμε ούτε λεπτό να περιοδεύουμε σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εκθέσουμε ακριβώς ποιο είναι το πρόγραμμά μας, τι θέλουμε να κάνουμε την επόμενη 4ετία. Έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα προχθές την Κυριακή, αλλά έχουμε πολλά μπροστά μας και πρέπει να αγωνιστούμε, προκειμένου ακριβώς να εξασφαλίσουμε μια καθαρή 4ετία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία», είπε η υπουργός Παιδείας.

Η αντίδραση του γιου της

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε και για την αντίδραση των παιδιών της μετά τις εκλογές και αναφέρθηκε στο… μπέρδεμα του μεγάλου της γιου.

«Ομολογώ ο μεγάλος μου γιος, ο οποίος παρακολουθεί πιο πολύ τα πράγματα, μπερδεύτηκε γιατί τόσο καιρό άκουγε “υπουργός”, τώρα άκουσε “βουλευτής” και μου λέει: “ποια η διαφορά;”. Προσπαθούσε να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη».

Διαβάστε επίσης