Αρχική Διεθνη Νεα Ιταλία: Οι πλημμύρες “ξέθαψαν” βόμβες του B’ Παγκοσμίου Πολέμου – Συναγερμός στις Αρχές

Ιταλία: Οι πλημμύρες “ξέθαψαν” βόμβες του B’ Παγκοσμίου Πολέμου – Συναγερμός στις Αρχές

Από antwnio

Οι πλημμύρες στην ιταλική περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, στοίχισαν τη ζωή σε 15 ανθρώπους και προκάλεσαν ζημιές, οι οποίες ξεπερνούν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο απολογισμός είναι βαρύτατος και στην χώρα υπάρχει μεγάλος προβληματισμός, σχετικά με το τι μπορεί να γίνει για να προληφθούν νέες, παρόμοιες τραγωδίες.

Την ίδια ώρα όμως, τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε έναν ακόμη κίνδυνο. Ο σχετικός συναγερμός σημάνθηκε από τις περιφέρειες του Φορλί και της Ραβένα και αφορά μια ακόμη συνέπεια των πλημμυρών. Τα ορμητικά νερά και οι μεγάλες ζημιές στις γεωργικές εκτάσεις, ξανάφεραν στην επιφάνεια εκρηκτικούς μηχανισμούς της περιόδου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίοι υπάρχει τώρα κίνδυνος να εκραγούν.

Μέχρι αυτή την στιγμή, στην ευρύτερη περιοχή της Ραβένα, άνδρες και γυναίκες του ιταλικού στρατού εντόπισαν έξι βόμβες της συγκεκριμένης περιόδου. Οι μηχανισμοί εξουδετερώθηκαν, αλλά οι ειδικοί σημειώνουν πως υπάρχουν σίγουρα κι άλλοι και ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην κινδυνεύσουν κυρίως αγρότες και κάτοικοι της υπαίθρου.

Παράλληλα, όμως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, τα ορμητικά νερά να έχουν μεταφέρει τις βόμβες αυτές του περασμένου αιώνα και σε κεντρικές περιοχές διαφόρων πόλεων, κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται. Προς το παρόν, σε πολλές περιοχές της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, ο ιταλικός στρατός ανήρτησε αφίσες στους δρόμους με τις φωτογραφίες των εκρηκτικών μηχανισμών που εντοπίσθηκαν και ζήτησε από όλους τους κατοίκους να είναι όσο πιο προσεκτικοί γίνεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης