Αρχική Διεθνη Νεα Βασιλιάς Κάρολος: Έκανε έξωση στον μικρότερο αδελφό του από τη βασιλική κατοικία

Βασιλιάς Κάρολος: Έκανε έξωση στον μικρότερο αδελφό του από τη βασιλική κατοικία

Από antwnio

«Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος», λέει μία λαϊκή ρήση, και όπως φαίνεται, δεν είναι καθόλου μακριά από την πραγματικότητα. Και παρότι ‘λαϊκή’ δεν αφορά μόνο τους λαϊκούς αλλά και τους… Γαλαζοαίματους.

Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ο ο βασιλιάς Κάρολος, κάνοντας πολλά χρόνια υπομονή, σε μία μόλις στιγμή αποφάσισε να κάνει έξωση στον μικρότερο αδελφό του, πρίγκιπα Άντριου, από την βασιλική κατοικία Royal Lodge στο Ουίνδσορ.

Η αξία της βασιλικής κατοικίας Royal Lodge στο Ουίνδσορ ανέρχεται στα 30 εκατ. λίρες. Στην κατοικία αυτή έμενε η μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ μέχρι το 2002 οπότε και πέθανε. Έπειτα ο Άντριου απέκτησε το κτίριο υπογράφοντας συμφωνία leasing για 75 έτη με το Crown Estate, την εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχει στην κατοχή της την δημόσια ακίνητη περιουσία του εκάστοτε μονάρχη.

Ωστόσο, μετά και τον θάνατο της Ελισάβετ τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο 74χρονος βασιλιάς πια της Βρετανίας, Κάρολος αποφάσισε να κάνει έξωση στον 62χρονο αδελφό του Άντριου αλλά και στην πρώην σύζυγό του, Σάρα Φέργκιουσον, που τα τελευταία χρόνια συγκατοικεί με τον δούκα του Γιορκ στο Royal Lodge, παρόλο που το ζευγάρι έχει χωρίσει επίσημα από το 1996.

Αυτό δεν είναι άσχετο, μάλλον, από την γενικότερα στόχευση του Καρόλου, να μειώσει κατά πολύ τα έξοδα και τα κόστη τους στέμματος επί της βασιλείας του.

Το σχέδιο του Καρόλου

Το σχέδιο του Καρόλου φαίνεται πως είναι να μετακομίσει ο αγαπημένος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ στην μικρότερη βασιλική κατοικία Frogmore Cottage, που βρίσκεται επίσης στο Ουίνδσορ και ήταν η πρώην κατοικία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, πριν το ζευγάρι εγκαταλείψει τα βασιλικά του καθήκοντα και εγκατασταθεί μόνιμα στις ΗΠΑ, μετά το Megxit.

Το μυστικό σχέδιο του Άντριου να γίνει αντι-βασιλιάς με βασιλιά τον Ουίλιαμ

Η αλήθεια είναι ότι εκ πρώτης όψεως η έξωση του Άντριου από τον Κάρολο δείχνει να έχει λογικό έρεισμα. Ωστόσο, η βασιλική δημοσιογράφος , Άντζελα Λέβιν κάνει λόγο για εκδίκηση και οργανωμένο σχέδιο σε σχετικό άρθρο της στη Daily Mail.

Σχέδιο το οποίο προέκυψε ύστερα από την συνωμοσία που είχε σχεδιάσει ο δούκας του Γιορκ μαζί με την πριγκίπισσα Νταϊάνα και την Σάρα Φέργκιουσον, όταν ακόμα βρισκόταν εν ζωή η «αγαπημένη πριγκίπισσα του λαού» και παράλληλα, είχε γίνει γνωστή η εξωσυζυγική σχέση του τότε διαδόχου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Η Λέβιν τονίζει πως ο Άντριου βοηθούμενος από την τότε σύζυγό του και την Νταϊάνα επιχείρησε να πείσει την βασίλισσα Ελισάβετ να αλλάξει την γραμμή διαδοχής: να την διαδεχθεί ο ανήλικος τότε πρίγκιπας Ουίλιαμ με αντιβασιλιά τον Άντριου και να μην ανέβει στο θρόνο ο νόμιμος διάδοχος, πρίγκιπας Κάρολος.

Η ανταγωνιστική σχέση του Άντριου με τον Κάρολο

Η αδυναμία της Βασίλισσας Ελισάβετ προς τον δευτερότοκο γιο της, Άντριου δεν είναι άγνωστη. Αντιθέτως είναι πασίγνωστη. Και αυτό παρά το γεγονός ότι είναι ο άνθρωπος που έχει εμπλακεί σε αρκετά σκάνδαλα και έχει φέρει ουκ ολίγες φορές τη βασιλική οικογένεια σε αμηχανία.

Το 2011 η βρετανική κυβέρνηση ανακάλεσε τον τίτλο του «ειδικού απεσταλμένου για το διεθνές εμπόριο και τις επενδύσεις» που έφερε ο Άντριου επί δέκα χρόνια, μετά την αποκάλυψη στον βρετανικό Τύπο πως ο πρίγκιπας είχε συνάψει αμφιλεγόμενες συμφωνίες με δισεκατομμυριούχους και δικτατορικά καθεστώτα σε Τυνησία, Λιβύη, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν και Τουρκμενιστάν.

Η αδυναμία, βέβαια, που του είχε η βασίλισσα δεν φάνηκε να είναι αρκετή ώστε να την πείσει ο Άντριου να αλλάξει τη σειρά διαδοχής.

Όγδοος στην διαδοχή του θρόνου σήμερα ο πρίγκιπας Άντριου έβλεπε πάντα ανταγωνιστικά τον πρωτότοκο αδελφό του. Ένιωθε πάντα ‘εφεδρικός’.

Διαβάστε επίσης