Αρχική Κοινωνια Τέμπη: Δεν κατάφεραν οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες να “διαβάσουν” το καταγραφικό της αμαξοστοιχίας

Τέμπη: Δεν κατάφεραν οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες να “διαβάσουν” το καταγραφικό της αμαξοστοιχίας

Από antwnio

Στη Λάρισα βρίσκονται σήμερα Τρίτη τέσσερις Ιταλοί εμπειρογνώμονες μετά από αίτημα του εφέτη ανακριτή, για την εξέταση του καταγραφικού της επιβατικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο δυστύχημα των Τεμπών.

Τα όποια δεδομένα από το καταγραφικό, επρόκειτο να συμπεριληφθούν στο πόρισμα των ανακριτικών αρχών, το οποίο θα αποτελέσει στοιχείο της δικογραφίας. Όμως όπως όλα δείχνουν το καταγραφικό δεν στάθηκε δυνατό να δώσει επιπλέον στοιχεία, καίτοι οι Ιταλοί προσπάθησαν να το «διαβάσουν» τρεις φορές, σύμφωνα με το onlarisa.gr.

Σύμφωνα με τον δικαστικό πραγματογνώμονα τροχαίων, Παναγιώτη Μαδιά που είναι ένας εκ των δύο τεχνικών συμβούλων, οικογενειών των θυμάτων του δυστυχήματος, δεν στάθηκε δυνατό να διαβαστεί το καταγραφικό διότι λόγω της σφοδρής σύγκρουσης υπέστη μεγάλη βλάβη.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαδιάς σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά: «Έγινε αναζήτηση κρίσιμων στοιχείων για να προσδιοριστούν κάποιοι παράγοντες που είναι κρίσιμοι για την διερεύνηση του δυστυχήματος, όπως ταχύτητες, κίνηση, στάση της αμαξοστοιχίας από το σταθμό της Λάρισας μέχρι το σημείο του δυστυχήματος και την παράξενη ανάφλεξη. Ίσως το καταγραφικό να μας έδινε στοιχεία πιο πολλά, όμως δυστυχώς ήρθαν 4 Ιταλοί από τη Γένοβα οι οποίοι προσπάθησαν να το «διαβάσουν», αλλά η συσκευή μετά από τρεις προσπάθειες δεν μας έδωσε κανένα επιπλέον στοιχείο. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να έχει υποστεί βλάβη ο εγκέφαλος από τη σύγκρουση και δεν μας δίνει στοιχεία εκμεταλλεύσιμα».

Διαβάστε επίσης