Αρχική Διεθνη Νεα Κόσοβο: Σταματήστε την αποσταθεροποίηση της χώρας – Σερβία: Αποσύρετε τους “υποτιθέμενους δημάρχους”

Κόσοβο: Σταματήστε την αποσταθεροποίηση της χώρας – Σερβία: Αποσύρετε τους “υποτιθέμενους δημάρχους”

Από antwnio

Η Σερβία πρέπει να σταματήσει τις δραστηριότητές της που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση του Κοσσυφοπεδίου προκειμένου να τερματιστεί η βία στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσε την Πέμπτη η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Βγιόσα Οσμάνι.

“Η πρόκληση προέρχεται από τη Σερβία, μια χώρα που πρέπει ακόμα να συμβιβαστεί με το παρελθόν της”, δήλωσε η Οσμάνι στο Reuters στο περιθώριο ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στη Μολδαβία.

“Η κατάσταση είναι τεταμένη, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα αποκαταστήσουμε το κράτος δικαίου στο Κοσσυφοπέδιο και θα καταλάβουμε ότι η απειλή προέρχεται από την άρνηση της ύπαρξης του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία ως κυρίαρχου κράτους”.

Η Οσμάνι είπε ότι η Σερβία υποστηρίζει ενεργά “παράνομες δομές” στο Κοσσυφοπέδιο για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα εκ των έσω. “Ο Πρόεδρος Βούτσιτς πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει εγκληματικές συμμορίες εάν θέλει πραγματικά την ειρήνη”, είπε. “Δεν το έχει δείξει ακόμη”.

Απάντηση Βούτσιτς

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κάλεσε την Πέμπτη τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου να αποσύρουν τους “φερόμενους δημάρχους” στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο για να εκτονωθεί μια κρίση που έχει πυροδοτήσει βία.

Μιλώντας κατά την άφιξή του σε σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Μολδαβία, ο Βούτσιτς είπε ότι ένα τέτοιο βήμα θα ήταν “η πιο ισχυρή κίνηση” που θα μπορούσε να επιλύσει την κρίση.πηγή .capital.gr

Διαβάστε επίσης