Αρχική Διεθνη Νεα Άρση ασυλίας για Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σπυράκη αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Άρση ασυλίας για Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σπυράκη αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Από antwnio

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη αλλά και της Μαρίας Σπυράκη αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο.

Για την περίπτωση του Αλέξη Γεωργούλη αυτό σημαίνει ότι πλέον οι βελγικές αρχές μπορούν να προχωρήσουν τις έρευνες τους, μιας και μέχρι τώρα αυτό ήταν δύσκολο από τη στιγμή που προστατευόταν από την βουλευτική του ασυλία.

Πριν από δύο ημέρες είχε ψηφίσει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων υπέρ της άρσης του Αλέξη Γεωργούλη και στην έκθεσή της μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ της άρσης της ασυλίας του, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πράξεις που εικάζεται ότι διέπραξε συνιστούν τα εξής ποινικά αδικήματα: βιασμό οποίος χαρακτηρίζεται επί του παρόντος ως προσβολή της γενετήσιας ακεραιότητας και εκ προθέσεως πρόκληση σωματικής βλάβης.

Ήρθη η ασυλία και της κυρίας Σπυράκη με 408 ψήφους υπέρ, 150 κατά, 48 αποχές. Το ζήτημα είχε να κάνει με τις αποζημιώσεις των κοινοβουλευτικών βοηθών και η κυρία Σπυράκη είχε πει πριν από δύο ημέρες είχε δηλώσει ότι «δεν κρύφτηκα πίσω από την ασυλία μου. Ζήτησα επίσπευση της. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Κοινοβούλιο».

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης