Αρχική Κοινωνια Κ. Μητσοτάκης: Ο πήχης είναι μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία – ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ αγαπούν εξίσου την υπερφορολόγηση

Κ. Μητσοτάκης: Ο πήχης είναι μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία – ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ αγαπούν εξίσου την υπερφορολόγηση

Από antwnio

«Οι μόνοι, που μιλάμε για το μέλλον της χώρας είμαστε εμείς, η Νέα Δημοκρατία. Δεν αναλωνόμαστε σε σκιαμαχίες και κόντρες, που εν τέλει δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημήτρης Γκάτσιος, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες εντολή για ισχυρή αυτοδυναμία και ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ. Παντοδύναμος είναι ο λαός κι αν ο λαός μας δώσει ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό θα πρέπει να το σεβαστούμε ανέφερε και πρόσθεσε ότι από τη φύση μου αναζητώ τις συνεναίσεις.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι μια σταθερή πλειοψηφία της ΝΔ μπορεί να μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά αυτά που έχουμε πει γιατί δεν έχω κρυφή ατζέντα. Αυτά τα οποία λέω ότι θα κάνω θα τα κάνω» σημείωσε.

«Για εμένα ο πήχης είναι μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εξηγώ συνεχώς στον κόσμο γιατί επιθυμώ μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, που είναι προϋπόθεση για να κάνω τις μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη ο τόπος. Κανείς δεν θα ήθελε μία ασταθή πλειοψηφία του ενός, δύο ή τριών βουλευτών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι μπορεί να ενσωματώσει στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για το πώς πανηγύρισε την μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου, είπε μεταξύ άλλων «Κράτησα για μένα και την οικογένεια μου την ικανοποίηση για την μεγάλη νίκη, αλλά αμέσως σκέφθηκα την επόμενη μάχη. Δεν είναι αγώνας ρεβάνς για να μιλήσω με ποδοσφαιρικούς όρους, δεν είναι δεύτερος αγώνας, δεν μετράει το σκορ του πρώτου αγώνα. Είναι καινούριες κάλπες», ενώ επεσήμανε ότι «Δεν θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου να χαλαρώσει ούτε να καβαλήσει το καλάμι».

Σε ερώτηση για το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ευρύ «rotation» όπως είπε, αλλά και τη συμμετοχή περισσότερων γυναικών. Κατηγόρησε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ότι έχουν κρυφή ατζέντα στην οικονομία και δη στην φορολόγηση και ότι «αγαπούν εξίσου την υπερφορολόγηση».

Απαντώντας για την ακρίβεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε για περισσότερους ελέγχους, στήριξη των ευάλωτων, αλλά και αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε, δε, ότι το πρώτο νομοσχέδιο ενδεχόμενης επόμενης κυβέρνησής του θα είναι η επικαιροποίηση του επιτελικού κράτους και το δεύτερο θα αφορά στις προτεραιότητες της φορολογικής πολιτικής.

Όπως είπε «εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα κοστολογημένο και το έχουμε καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση[…]Όταν πιέζονται και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για το πού θα βρουν τα λεφτά αρχίζει και αποκαλύπτεται η κρυφή ατζέντα των φόρων. Το είδαμε με τις τοποθετήσεις του κ. Κατρούγκαλου το βλέπουμε τώρα με το ΠΑΣΟΚ που αρχίζει και ψελλίζει ότι θα αυξήσει διάφορους φόρους. Σε ένα πράγμα είναι απόλυτα ενωμένοι. Αγαπούν εξίσου την υπερφορολόγηση[…] Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη με πολιτικές μείωσης των φόρων».

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «Με προσωπικές επιθέσεις δεν μπορεί κάποιος να κάνει πολιτική σήμερα και ελπίζω ότι η αντιπολίτευση πήρε το μάθημα ότι η τοξικότητα δεν συνιστά πολιτική». Πρόσθεσε ότι « οικογένειά μου είναι αντικείμενο στοχοποίησης και αυτή η τακτική δεν απέδωσε[…] Φαίνεται όμως ότι αυτή η στρατηγική υπήρχε, γιατί υπήρχε πλήρης ένδεια επιχειρημάτων και αποκαλύπτονται τα κρυφά προγράμματα. Ουσιαστικά υπάρχει μία κρυφή ατζέντα αύξησης των φόρων και καταλαβαίνω γιατί επιλέγουν να στοχοποιούν προσωπικά τον αντίπαλό τους».

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης