Αρχική Κοινωνια Στα δικαστήρια Ναυπλίου ο Αρχιμανδρίτης που κατηγορείται για ασέλγεια σε 12χρονο – Τι ισχυρίστηκε – Τι αναφέρει η Μητρόπολη

Στα δικαστήρια Ναυπλίου ο Αρχιμανδρίτης που κατηγορείται για ασέλγεια σε 12χρονο – Τι ισχυρίστηκε – Τι αναφέρει η Μητρόπολη

Από antwnio

Την πόρτα του δικαστικού Μεγάρου στο Ναύπλιο, πέρασε το μεσημέρι ο Ιερομόναχος Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης, που υπηρετεί σε χωριό της Ερμιονίδας στην Αργολίδα και ο οποίος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 3 Ιουνίου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ο ίδιος οδηγήθηκε για να απολογηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα για τις πράξεις που κατηγορείται.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατηγορείται ότι απέστειλε σε ανήλικο, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του argolikeseidhseis.gr, ο ιερέας ισχυρίστηκε πως το βίντεο το έστειλε κατά λάθος στον 12χρονο και πως είχε άλλον παραλήπτη!

Από την αστυνομία κατασχέθηκαν -3- κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικός υπολογιστής του ιερωμένου, που από την εξέτασή τους στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αναμένονται να ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση και την δράση του.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

 

Νωρίτερα ανακοίνωση εξέδωσε και η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης αναφέροντας μάλιστα και το όνομα του ιερέα:

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η `Ιερά Μητρόπολις “Υδρας, Σπετσών & Αιγίνης άνακοινοί ότι ό Άρχιμ. π. `Ιερόθεος Λουμουσιώτης κληρικός τής καθ’ `Ημάς `Ιεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς `Ιερούς Κανόνας τής `Εκκλησίας.»

Πηγή:argolikeseidhseis.gr

Διαβάστε επίσης