Αρχική Πολιτική Δ. Κουτσούμπας: Θα αποτελέσουμε τη μόνη μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην πολιτική της ΝΔ και όλων των άλλων

Δ. Κουτσούμπας: Θα αποτελέσουμε τη μόνη μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην πολιτική της ΝΔ και όλων των άλλων

Από antwnio

«Το μόνο που μας ικανοποιεί είναι η σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ, με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει, χωρίς να ‘πετάμε στα σύννεφα’ ή να παραγνωρίζουμε τον – κατά τα άλλα – αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων» τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «η μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύεται – κατά τη γνώμη μας – με τη στάση του, τόσο ως κυβέρνηση το 2015-2019, όσο και ως αντιπολίτευση. Όλα αυτά τα χρόνια, υπηρέτησε, στήριξε και έδωσε συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτό οδήγησε πολλούς ψηφοφόρους, εφόσον δεν έβλεπαν πλέον κάποια ουσιαστική εναλλακτική πρόταση στον ΣΥΡΙΖΑ, να επιλέξουν τουλάχιστον το ‘αυθεντικό’ από το ‘ιμιτασιόν’. Ψήφισαν τη ΝΔ με τη λογική του ‘μικρότερου κακού’ – όπως το αντιλαμβάνονταν τη συγκεκριμένη στιγμή – στην οποία άλλωστε τους έχει ‘εθίσει’ και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτω και από την επήρεια της προπαγάνδας της ‘σταθερότητας’, χωρίς να σημαίνει ότι τους ικανοποιεί η πραγματικότητα που ζουν».

Ως προς το ρόλο του ΚΚΕ εφεξής, ο Δ. Κουτσούμπας είπε πως «θα κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε και αυτό για το οποίο μας ψήφισαν όσοι το έκαναν: Θα αποτελέσουμε τη μόνη μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των άλλων».

Ερωτηθείς πώς εξηγεί το ότι «παρά τη ραγδαία πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ δεν κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο τμήμα του» επισήμανε καταρχήν, ότι «η απογοήτευση που καλλιεργεί η σοσιαλδημοκρατία σε κόσμο που την ακολουθεί και την πιστεύει, δεν οδηγεί απαραίτητα σε ριζοσπαστική στροφή στη συνείδηση».

«Ταυτόχρονα, ένα άλλο μικρό μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ, γύρισε ‘πίσω’. Κατά τη γνώμη μας χρειάζεται να το ξανασκεφτούν, αφού το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει αλλάξει από το κόμμα που κάποτε εγκατέλειψαν, δηλαδή το κόμμα που ψήφιζε και εφάρμοζε τα βάρβαρα μνημόνια, ‘τσάκιζε’ εργασιακά και άλλα δικαιώματα για να υπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα κλπ» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ «προσβλέπει σε απορρόφηση απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι «σε όλους και όλες αυτούς και αυτές, που έχουν βγάλει κάποια συμπεράσματα πλέον από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα τελευταία δέκα χρόνια, απευθυνόμαστε και τους καλούμε να κάνουν το πρώτο βήμα, ψηφίζοντας στις 25 Ιούνη το ΚΚΕ».

Τόνισε ότι «καμία αριστερή “αντιπολίτευση” δεν πρόκειται να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνοντας «το δηλώνουν αυτό, άλλωστε, και οι ίδιες οι επιλογές προσώπων που κάνει ενόψει των νέων εκλογών, που περιλαμβάνουν μέχρι και σεσημασμένους εμμονικούς αντικομμουνιστές».

Υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι «στην πραγματικότητα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ήταν και θα είναι κόμματα μιας “συμπολιτευόμενης” συστημικής αντιπολίτευσης, που το σύστημα έχει ανάγκη και επιζητά».

Σχετικά με την «αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού» ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από αυτές τις εξελίξεις, που συνήθως καθορίζονται “από τα πάνω” και στόχο έχουν τον εγκλωβισμό του στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο».

«Εμείς του λέμε ότι δεν χρειάζεται να δώσει τόση δύναμη σε αυτά τα κόμματα, ούτε 40% στη ΝΔ, ούτε 20% στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε 12% στο ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται να σκορπίσουν οι ψήφοι σε άλλα, μικρότερα ‘κόμματα μιας χρήσης’, όπως αυτά που τώρα έμειναν εκτός βουλής (Πλεύση, Νίκη, Μέρα25 κλπ.)» πρόσθεσε. «Και σε όσους υγιώς ανησυχούν μπροστά στο ενδεχόμενο μιας ‘παντοδύναμης’ κυβέρνησης της ΝΔ, τους λέμε ότι καμία κυβέρνηση δεν είναι ‘παντοδύναμη’, όσο υπάρχει δυνατό λαϊκό κίνημα, και εγγύηση για αυτό είναι ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Σχετικά με τους στόχους του ΚΚΕ, είπε ότι «ο στόχος να διατηρήσουμε τουλάχιστον τους 26 βουλευτές που μας έδωσε ο λαός στις 21 Μαΐου, σημαίνει πρακτικά ότι χρειάζεται να αυξήσουμε κι άλλο τις ψήφους και τα ποσοστά μας, κόντρα σε έναν ακόμα πιο άδικο εκλογικό νόμο».

«Θα δώσουμε τη μάχη παντού, σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, ακόμα και τις μονοεδρικές, γιατί κάθε ψήφος μετράει, κάθε ψήφος προστίθεται στο πανελλαδικό εκλογικό ποσοστό του κόμματος και στέλνει στη Βουλή περισσότερους αγωνιστές. Ο λαός και η νεολαία να πάει μαζικά την Κυριακή 25 Ιούνη να ψηφίσει, ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες, για να βγει ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό και από την κάλπη» κατέληξε στη συνέντευξή του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης