Αρχική Πολιτική Σπίρτζης: Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Σπίρτζης: Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Από antwnio

«Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε το στέλεχος του κόμματος και πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο Action 24, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου Αμαλίας Κάτζου.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η κύρια συνεκτική ουσία στον ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε, κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής με τον Γιώργο Κακούση και την Άννα Λιβαθηνού, εννοώντας έτσι ότι το κόμμα θα έχει σοβαρό πρόβλημα, σε περίπτωση αποχώρησης του ηγέτη του.

Απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ δίχως Τσίπρα, ο πρώην υπουργός είπε ότι μπορεί να υπάρχει, ωστόσο έσπευσε να προσθέσει ότι δεν είναι η χρονική στιγμή και πως πρέπει να περάσουν πολλά χρονιά για να ωριμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα, να αλλάξει δομές, πολλά πράγματα για να μπορείς να πεις ότι θα σταθεί χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι αν κάποιος επιθυμεί να διεκδικήσει την ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση απογοητευτικής ήττας στις επερχόμενες εκλογές, τότε «δεν έχει παρά να το πει στα αρμόδια όργανα και να θέσει εαυτόν διαθέσιμο για τις σχετικές διαδικασίες.

Ερωτηθείς, επίσης, από την Αμαλία Κάτζου αν ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται νέα πρόσωπα, ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε καταφατικά. «Χρειάζονται εμπειρία και νέα πρόσωπα, και σοβαρότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης