Αρχική Ελλαδα Kυβερνητική γραμμή να μην επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ

Kυβερνητική γραμμή να μην επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ

Από antwnio
Η κυβέρνηση προετοιμάζει την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων με το βλέμμα στραμμένο στην τουριστική περίοδο όμως διατηρεί τη σκληρή γραμμή στο θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ξεκάθαρη ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης στο θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών ήταν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία το διάπλατο άνοιγμα της χώρας με μερική ή ολική λήξη των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού η κ. Γκάγκα δήλωσε (ΕΡΤ) πως αποτελεί κυβερνητική γραμμή να μην επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ. Πρόσθεσε, επίσης, ότι αρκετοί γιατροί συμφωνούν με αυτή την άποψη καθώς ο χώρος της υγείας είναι ευαίσθητος και όλοι πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες.

Δικαιολόγησε την απόφαση αυτή λέγοντας πως «οι υγειονομικοί είναι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με τον κόσμο» και τους χαρακτήρισε «φάρο», ωστόσο τόνισε πως «ζούμε με κάποιους κανόνες».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ενώ υπάρχουν διαρροές ότι από τη Δευτέρα 2 Μαΐου δε θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση, συνεπώς θα καταργηθούν οι σχετικοί έλεγχοι.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού το έχουμε και τηρούμε τα μέτρα μέχρι να χαλαρώσουμε. Δεν είναι η ώρα τώρα», αντέτεινε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σε ερώτηση για το πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας μη θέλοντας να αποκαλύψει περισσότερα.

«Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί για να έχουμε μια καλή τουριστική περίοδο», πρόσθεσε και εστίασε ότι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί για μην κολλήσουμε και να περάσουμε ένα καλό Πάσχα.

πηγή efsyn.gr

Διαβάστε επίσης