Αρχική Πολιτική Live η παρουσίαση από Μητσοτάκη του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ – Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Live η παρουσίαση από Μητσοτάκη του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ – Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Από antwnio

Τους 15 υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών παρουσιάζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ήθελα να κάνουμε κάτι διαφορετικό, να επιβραβεύσω μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό γυναίκες και άνδρες που έχουν διακριθεί από τη δουλειά τους και όχι κατ’ ανάγκη πρόσωπα που να κομίζουν υψηλά ποσοστά αναγνωρισιμότητας. Επέλεξα το είναι από το θεαθήναι“, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας η Αγαπηδάκη

Επικεφαλής του «γαλάζιου» επικρατείας θα είναι η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι μια νέα γυναίκα που σχετίζεται με τον χώρο της υγείας, «έτρεχε» το πρόγραμμα με τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα και «τρέχει» το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τις προληπτικές μαστογραφίες γυναικών. Όπως αναφέρουν γαλάζιες «πηγές» η επιλογή Αγαπηδάκη συμβολίζει την έμφαση που δίνει η Νέα Δημοκρατία στην διεύρυνση καθώς η ίδια ήταν από τις βασικές διοργανώτριες του «Μένουμε Ευρώπη».

“Εξαιρετική τιμή να είμαι στη θέση αυτή. Φέρνουμε στο προσκήνιο την εργασία ως αξία που είχαμε παραδοσιακά πολύ ψηλά στην κοινωνία μας. Οι άνθρωποι της γενιάς μου ειδικά αυτοί που ξεκινήσαμε από πολύ χαμηλά ξέρουμε πολύ καλά ότι σε αυτή τη χώρα χρωστάμε πολλά. Θα δώσουμε μαζί τον αγώνα σε κάθε γωνιά της πατρίδας με μια δέσμευση σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα. Θα δώσουμε μάχη για να μην μείνει κανείς πίσω. Η σύνθεση αντανακλά ότι η πολιτική έχει αλλάξει και η Νέα δημοκρατία αφουγκράζεται αυτές τις αλλαγές”, σημείωσε μεταξύ άλλων η κα Αγαπηδάκη.

Στην δεύτερη εκλόγιμη θέση είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

 

Στην τρίτη εκλόγιμη θέση ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης.

Στην 4η εκλόγιμη θέση η Ιωάννα Λυτρίβη διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού).

Στην 5η εκλόγιμη θέση με επιλογή του πρωθυπουργού ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.

Η οικονομολόγος Νεφέλη Χατζηιωαννίδου είναι στην έκτη και τελευταία εκλόγιμη θέση της ΝΔ. Ασχολείται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα και είναι μητέρα δύο παιδιών, ενώ είναι η δημιουργός της σελίδας «Υπέροχες Γυναίκες».

Διαβάστε επίσης