Αρχική Διεθνη Νεα To Twitter μηνύεται για την μη καταβολή ενοικίου στα γραφεία του στο Σαν Φρανσίσκο

To Twitter μηνύεται για την μη καταβολή ενοικίου στα γραφεία του στο Σαν Φρανσίσκο

Από antwnio

Οι αμφιλεγόμενες προσπάθειες του Elon Musk να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα του Twitter, ώθησαν έναν ιδιοκτήτη να μηνύσει την εταιρεία επειδή δεν πλήρωσε το ενοίκιο για τα γραφεία της στο Σαν Φρανσίσκο.

Η διαμάχη αφορά έναν επαγγελματικό χώρο στην 650 California Street, ο οποίο είναι ξεχωριστός από τα κεντρικά γραφεία του Twitter στην Market Street. Ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι το Twitter χρωστάει $136.260 δολάρια για τη μίσθωση του 30ου ορόφου του κτιρίου, σύμφωνα με τη μήνυση, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg.

Το Twitter νοικιάζει χώρο στο κτήριο αυτό από το 2017 και υπέγραψε νέα συμφωνία υπομίσθωσης στις 5 Οκτωβρίου—λίγες εβδομάδες πριν ο Musk ολοκληρώσει την εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, από την ημερομηνία αυτή και μετά το Twitter έχει αρνηθεί να πληρώσει τα μηνιαία τέλη ενοικίασης του γραφείου.

Σε απάντηση, η ιδιοκτήτρια, Columbia Reit, έστειλε εξώδικο στο Twitter στις 16 Δεκεμβρίου σχετικά με την εξόφληση του ενοικίου. Το εξώδικο αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να καταγγείλει την κύρια μίσθωση, να κάνει έξωση στο Twitter από τον χώρο του γραφείου και να κινήσει νομικές διαδικασίες, εάν το Twitter δεν πληρώσει εντός πέντε ημερών.

Η Columbia Reit απαιτεί από το δικαστήριο να διατάξει το Twitter να πληρώσει για τα ενοίκια που δεν έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής, αξιώνοντας παράλληλα και τους νόμιμους τόκους υπερημερίας.

Η δικαστική αυτή διαμάχη έρχεται σε μια περίοδο που ο Musk εφαρμόζει αυστηρά μέτρα λιτότητας, προκειμένου να περικόψει τα λειτουργικά έξοδα και να μετατρέψει το Twitter σε μια κερδοφόρα εταιρεία. Στα πλαίσια αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter έχει απολύσει το μισό προσωπικό της εταιρείας, ενώ πρόσφατα έκλεισε ένα κέντρο δεδομένων στο Σακραμέντο.

Σύμφωνα με τους The New York Times, το Twitter σταμάτησε επίσης να πληρώνει ενοίκιο για τα γραφεία του στο Σιάτλ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι του φέρνουν χαρτί τουαλέτας από το σπίτι τους, μιας και έχει περικοπεί το προσωπικό υγιεινής.

Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο. Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, ο Musk είπε ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει πιθανό έλλειμμα 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκτός εάν λάβει ακραία μέτρα για να μειώσει το κόστος. “Αυτή η εταιρεία είναι ένα αεροπλάνο που προσπαθεί να προσγειωθεί με μεγάλη ταχύτητα, ενώ οι κινητήρες του έχουν πάρει φωτιά και το πηδάλιό του δεν ανταποκρίνεται στις εντολές του πιλότου,” είπε σε μια συνομιλία στο Twitter Spaces.

Πηγή: gr.pcmag.com

Διαβάστε επίσης