Αρχική Διεθνη Νεα Ο Ερντογάν προειδοποίησε και για χερσαία επιχείρηση σε Συρία και Ιράκ

Ο Ερντογάν προειδοποίησε και για χερσαία επιχείρηση σε Συρία και Ιράκ

Από antwnio

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και χερσαία επιχείρηση στη Συρία ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από τις αεροπορικές επιδρομές της επιχείρησης «γαμψό ξίφος» σε στόχους του PKK.

«Πρώτα από όλα, αυτή η επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία δεν είναι μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τυχαία, λέγοντας “ποιος θα το έλεγε αυτό” ή “ποιος θα το έκανε αυτό”» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

«Όπως έχουμε ξαναπεί, εάν κάποιος αναστατώνει τη χώρα και τη γη μας, θα τους κάνουμε να πληρώσουν το τίμημα. Έτσι, αν υπάρχουν τρομοκρατικές οργανώσεις στα νότια της χώρας μας και σχεδιάζουν πολλές επιθέσεις ή που κάνουν επιθέσεις που αποτελούν απειλή για την Τουρκία» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος, κατά την επιστροφή του από το Κατάρ.

Τέλος, ο ίδιος χαρακτηριστικά τόνισε πως δεν πρόκειται μόνο για αεροπορική επιχείρηση, συμπληρώνοντας ότι οι αρμόδιες μονάδες θα πραγματοποιήσουν συσκέψεις και θα προχωρήσουν.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε επίσης