Αρχική Διεθνη Νεα Άδειασαν οι φυλακές στη Ρωσία: Αποφυλακίστηκαν 105.000 κατάδικοι λόγω πολέμου

Άδειασαν οι φυλακές στη Ρωσία: Αποφυλακίστηκαν 105.000 κατάδικοι λόγω πολέμου

Από antwnio

Κατά 58.000 μειώθηκε ο αριθμός των κρατουμένων στις ρωσικές φυλακές πέρυσι σύμφωνα με τα ρωσικά ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, συνεχίζοντας τη σταθερή πτώση που προκλήθηκε εν μέρει από τη στρατολόγηση καταδίκων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Συνολικά, περίπου 105.000 κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μεταξύ 2022-2023, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην επίσημη εφημερίδα της σωφρονιστικής υπηρεσίας της Ρωσίας.

Η Ρωσία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φυλάκισης στον κόσμο και ένα τεράστιο δίκτυο φυλακών και στρατοπέδων εργασίας που εκτείνεται στις 11 ζώνες ώρας της.

Η Ρωσία στρατολογεί αιχμαλώτους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία από το 2022, όταν ο Πριγκόζιν, ο εκλιπών αρχηγός της ομάδας μισθοφόρων Wagner, άρχισε να κάνει περιοδείες σε αποικίες ποινικών αποικιών, προσφέροντας στους κρατούμενους χάρη εάν επιβίωναν έξι μήνες στο μέτωπο.

Οι περιφερειακές αρχές στη Σιβηρία δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να κλείσουν αρκετές φυλακές φέτος εν μέσω μείωσης του αριθμού των κρατουμένων λόγω της στρατολόγησης καταδίκων για τον πόλεμο.πηγή capital.gr

Διαβάστε επίσης