Αρχική ΚοινωνιαΟικονομία Ακρίβεια: Τα τέσσερα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Ακρίβεια: Τα τέσσερα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Από antwnio

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας εξειδίκευσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακρίβεια: Τα 4 μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Κατά τις δηλώσεις του, ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως «καταδικάζουμε τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές», σημειώνοντας πως «περιορίζονται οι συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30%». Το όφελος θα μεταφερθεί στον καταναλωτή, υποστήριξε ο υπουργός.

Αναφέρθηκε επίσης και στο πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα, ένα μέτρο που είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα:

  • «Πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα. Το πλαφόν ορίζεται ως το άθροισμα του λειτουργικού κόστους της εταιρίας και εμπορικού κέρδους 7%.
  • Μειώνουμε παροχές προς τα σούπερ μάρκετ και εξασφαλίζουμε χαμηλότερες τιμές. Περιορίζουμε τις εκπτώσεις κατά 30% και μεταφέρουμε το όφελος στον καταναλωτή στις τιμές στο ράφι. Απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού, αφρόλουτρα, σαμπουάν και βρεφικές πάνες
  • Αποτρέπουμε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις, δεν επιτρέπουμε στους προμηθιευτές που αυξάνουν τις τιμές προωθητικές ενέργειες για 3 μήνες. Αυτό αφορα όλα τα προιόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ
  • Μειώνουμε παροχές προς τα σούπερ μάρκετ και εξασφαλίζουμε χαμηλότερες τιμές. Περιορίζουμε τις εκπτώσεις κατά 30% και μεταφέρουμε το όφελος στον καταναλωτή στις τιμές στο ράφι. Το μέτρο αφορά σε απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού, αφρόλουτρα, σαμπουάν και βρεφικές πάνες»

 

Διαβάστε επίσης