Αρχική Κοινωνια Αλ. Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Ανίκανη η κυβέρνηση να προστατεύσει τους πολίτες από την ακρίβεια-ΒΙΝΤΕΟ

Αλ. Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Ανίκανη η κυβέρνηση να προστατεύσει τους πολίτες από την ακρίβεια-ΒΙΝΤΕΟ

Από antwnio
Το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες επανέλαβε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε την Πέμπτη στην πόλη.

Η χώρα αξίζει μια κυβέρνηση ευθύνης και όχι μια κυβέρνηση της δικαιολογίας“, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στην Κεντρική Αγορά της Καλαμαριάς. Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με καταστηματάρχες που του εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω και του κύματος ακρίβειας και τόνισαν πως θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσής τους.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταλογίζοντάς τους ανικανότητα να προστατεύσουν τους πολίτες την ώρα που, όπως σημείωσε, “ενώ όλες οι τιμές αυξάνονται το εισόδημα παραμένει σταθερό και μειούμενο”.

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν σημειώνοντας πως “οι περισσότεροι πολίτες δεν θα τα αισθανθούν καν“.

Παράλληλα, επανέλαβε το αίτημα για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη και τα καύσιμα καθώς και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. “Δίνει επιδόματα που δεν συγκρίνονται καν με αυτά που δίναμε εμείς σε περίοδο που δεν είχε ακρίβεια και ήμασταν στα μνημόνια και τότε ο κ. Μητσοτάκης τα χαρακτήριζε ψίχουλα “, ανέφερε με σκωπτικό τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Διαβάστε επίσης