Αρχική Διεθνη Νεα Ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου»

Ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου»

Από antwnio

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε σήμερα τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «εγκληματία πολέμου» καθώς οι θηριωδίες στην Ουκρανία αυξάνονται και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρακάλεσε το αμερικανικό για περισσότερη βοήθεια.

«Είναι εγκληματίας πολέμου», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον Ρώσο ομόλογό του, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Αυτή είναι η πιο οξεία καταδίκη των ενεργειών Πούτιν και Ρωσίας από Αμερικανό αξιωματούχο από την εισβολή στην Ουκρανία.

Ενώ άλλοι ηγέτες χρησιμοποίησαν τις λέξεις, ο Λευκός Οίκος δίσταζε να κηρύξει τις ενέργειες του Πούτιν ως εγκλήματα πολέμου, λέγοντας ότι ήταν ένας νομικός όρος που απαιτούσε έρευνα.

Αλλά σήμερα ο Μπάιντεν είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν νοσοκομεία και κρατούσαν ομήρους γιατρούς. Επίσης, ανακοίνωσε περισσότερη στρατιωτική βοήθεια για να βοηθήσει την Ουκρανία να πολεμήσει τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ στέλνουν 800 αντιαεροπορικά συστήματα Stinger, 100 εκτοξευτές χειροβομβίδων, 20 εκατομμύρια φυσίγγια φορητών όπλων και εκτοξευτές χειροβομβίδων και βλήματα όλμων, καθώς και απροσδιόριστο αριθμό drones.

Όπως είπε, πρόκειται για επιπλέον βοήθεια αξίας 800 εκατ. δολαρίων, ποσό που αυξάνει σε  συνολικά 2 δισεκατομμύρια δολάρια τη βοήθεια προς το Κίεβο.

«Θα δώσουμε στην Ουκρανία τα όπλα για να πολεμήσει και να αμυνθεί σε όλες τις δύσκολες μέρες που έρχονται», είπε ο Μπάιντεν.

Διαβάστε επίσης