Αρχική Πολιτική Βόμβα στην δίκη της Χρυσής Αυγής! Άλλαξε δικηγόρο ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Βόμβα στην δίκη της Χρυσής Αυγής! Άλλαξε δικηγόρο ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Από antwnio
Του Άρη Σπίνου

Βόμβα στην δίκη της Χρυσής Αυγής! Άλλαξε δικηγόρο ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Αντί του αδερφού του Τάκη Μιχαλόλια θα τον εκπροσωπήσει… άλλος δικηγόρος. Η αναβολή που ζήτησε και οι αντιρρήσεις των άλλων κατηγορουμένων! Ο Κώστας Πλεύρης συνήγορος του Λαγού. Στις 26 Ιουλίου η συνέχεια της δίκης και η απόρριψη των αιτημάτων αποφυλάκισης.

Μια ακόμη δικάσιμος (η δεύτερη κατά σειρά) χωρίς ουσία για την δίκη της Χρυσής Αυγής! 


Και αυτό καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων προχώρησε σήμερα μόνο στην απόρριψη των αιτημάτων αναστολής της ποινής που είχαν ζητήσει τέσσερις καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό Χρυσαυγίτες.

Υπενθυμίζεται, ότι σχετικά αιτήματα εκτός από τον Γιάννη Λαγό, είχαν καταθέσει και ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος. Οι τέσσερις καταδικασθέντες επικαλέστηκαν ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή. Να σημειώσουμε ότι όπως έγραψε το edolio5 στις 18/7 το πενταμελές εφετείο αναστολών θα κρίνει και την αίτηση αποφυλάκισης του Ηλία Κασιδιάρη. Αυτό που δημιούργησε εντύπωση ήταν πως και σε αυτή την δικάσιμο ήταν απών ο Τάκη Μιχαλόλιας που ως δικηγόρος εκπροσώπησε τον αδερφό του πρωτόδικα. Σήμερα δήλωσε παράσταση ως συνήγορος υπεράσπισης ένας άλλος δικηγόρος. Είναι άνγωστο εάν οι σχέσεις των 2 αδερφών περνούν περίοδο ψυχρότητας η εάν αποφασίσει να δηλώσει ο έμπειρος ποινικολόγος Τάκης Μιχαλόλιας κατά την πορεία της διαδικασίας. Είναι αλήθεια πάντως ότι από την Ελένη Ζαρούλια είχαν ακουστεί κρίσεις δυσαρέσκειας ως προς την νομική υποστήριξη που είχε ο σύζυγος της στο πρωτόδικο δικαστήριο. Τον Γιάννη Λαγό τον εκπροσωπεί ο Κώστας Πλεύρης, πατέρας του υπουργού Υγείας, ενώ τον Ηλία Κασιδιάρη που ήταν απών ο Γιάννης Ζωγράφος. Αρκετοί εκ των κατηγορουμένων δεν έχουν δικηγόρο και θα τους ορίσει η πολιτεία.

Η δίκη διεκόπη για τις 26 Ιουλίου, προκειμένου το δικαστήριο να κρίνει το αίτημα αναβολής του Νίκου Μιχαλολιάκου, που υπεβλήθηκε από το νέο συνήγορο του. Το δικαστήριο ζήτησε ένα πρόσφατο αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του και πρόβλεψη για το πότε θα αποκατασταθεί η υγεία του μετά από τον Covid και την αναγκαστική νοσηλεία του σε κλινική αποκατάστασης φυσιοθεραπείας. Να επισημάνουμε ότι την αναβολή δεν την θέλει κανένας άλλος κατηγορούμενος όπως δήλωσαν οι συνήγοροι τους.

Διαβάστε επίσης