Αρχική Πολιτική Γ. Κατρούγκαλος: Ποτέ δεν υπήρχε παρόμοια πληροφορία για ανάμειξη της Ρωσίας στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα

Γ. Κατρούγκαλος: Ποτέ δεν υπήρχε παρόμοια πληροφορία για ανάμειξη της Ρωσίας στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα

Από antwnio

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει, δημιουργεί ένα θόρυβο που εκθέτει την χώρα μας διεθνώς», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια, μετά και την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζαχαριάδη στον Υπουργό Εσωτερικών για διαρροές περί πιθανής εμπλοκής της Ρωσίας στις βουλευτικές εκλογές.

«Οι πρώτοι ισχυρισμοί, οι πρώτες διαρροές για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, ήταν ότι υπήρχε αίτημα ξένων υπηρεσιών, μίλησαν για την Ουκρανία, για την Αρμενία, προφανώς διαψεύστηκαν, μίλησαν για την Κίνα. Τώρα λόγω και της επικαιρότητας του πολέμου, ανασύρθηκε το χαρτί της Ρωσίας περί δήθεν εμπλοκής της στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα. Το ίδιο το δικό μας Υπ. Εξωτερικών όμως έχει δηλώσει ότι και από τις πληροφορίες που παίρνουν από τις άλλες υπηρεσίες πληροφοριών, δεν είναι η Ελλάδα από τις χώρες στις οποίες υπάρχει διαπιστωμένη προσπάθεια ρωσική να επέμβουν στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας» συμπλήρωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ερωτηθείς αν ως πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε ποτέ αντιληφθεί ανάλογες κινήσεις προς την Ελλάδα, ο κ. Κατρούγκαλος ήταν κατηγορηματικός. «Ποτέ δεν υπήρχε καμία παρόμοια πληροφορία ή κάτι που να έχει τεθεί υπόψη μας και αναφέρομαι και στις πρόσφατες πληροφορίες που φαίνεται να έχει το Υπουργείο Εξωτερικών, για παρόμοια ανάμειξη της Ρωσίας στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα».

Διαβάστε επίσης