Αρχική Πολιτική Δήλωση Αφροδίτης Λατινοπούλου για την Ελλάδα, την 4η πιο ακριβή χώρα βάσει ΟΟΣΑ

Δήλωση Αφροδίτης Λατινοπούλου για την Ελλάδα, την 4η πιο ακριβή χώρα βάσει ΟΟΣΑ

Από antwnio

«Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) επιβεβαίωσε σήμερα το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι Έλληνες πολίτες, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα όσον αφορά στην ακρίβεια στη χώρα μας, επιβεβαιώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τη δύσκολη κατάσταση της χώρας μας και των Ελλήνων φορολογουμένων.

Η Ελλάδα χαρακτηρίστηκε ως η 4η πιο ακριβή χώρα του πλανήτη στα τρόφιμα λόγω πληθωρισμού. Το αφήγημα της ελληνικής κυβέρνησης περί σταδιακής μείωσης τιμών στα τρόφιμα και δήθεν οικονομικά μέτρα που αποδίδουν, γκρεμίζεται, καθώς τα στοιχεία του ΟΟΣΑ είναι αδιάσειστα!

Είναι αστείο να βλέπουμε τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και τους προκατόχους του, να δίνουν ρεσιτάλ υποκρισίας αναφερόμενοι στο καλάθι του νοικοκυριού ως δήθεν “οικονομική ανάσα” για τους Έλληνες καταναλωτές. Το καλάθι του νοικοκυριού, όχι μόνο δεν συμβάλλει στη μείωση των πάγιων εξόδων του Έλληνα φορολογούμενου αλλά αντιθέτως, δείχνει να είναι άλλο ένα πολιτικό τρικ της κυβέρνησης για να εξαπατάει τους συμπολίτες μας.

Ο πληθωρισμός στη χώρα μας καταδεικνύει ότι η ακρίβεια έχει σκαρφαλώσει στα υψηλότερα επίπεδα από ποτέ, με τη σημαντικότερη αύξηση να παρατηρείται στην τιμή του λαδιού που ανέβηκε κατά 63,7%. Ένα προϊόν που παράγεται απ΄άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα και πωλείται σε τιμή …χρυσού!

Δυστυχώς, τα στοιχεία του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνουν αυτό για το οποίο φωνάζουμε εδώ και καιρό! Ότι δηλαδή η δραματική άνοδος των τιμών επηρεάζει την τσέπη του Έλληνα πολίτη σε τέτοιο βαθμό που τον έχει οδηγήσει στην απόλυτη ένδεια.

Για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός στη χώρα μας, χρειάζεται ένα σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης που θα περιορίσει το κύμα ακρίβειας που έχει παγιωθεί στα βασικά αγαθά.

Τέλος, απαιτείται μια νέα αντίληψη για την οικονομική πολιτική της χώρας μας με διαρθρωτικές αλλαγές, που θα μας οδηγήσουν με … μαθηματική ακρίβεια σε ευμάρεια της χώρας».

 

Διαβάστε επίσης