Αρχική Ελλαδα Δημοσκόπηση: Άνοδος ξανά για τη ΝΔ – Κέρδη και για τον ΣΥΡΙΖΑ, νέα πτώση για το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση: Άνοδος ξανά για τη ΝΔ – Κέρδη και για τον ΣΥΡΙΖΑ, νέα πτώση για το ΠΑΣΟΚ

Από antwnio

Κέρδη άνω των δύο μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία ενόψει ευρωεκλογών κατέγραψε η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνών κόμμα είναι στο 32,3%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Στέφανο Κασσελάκη στο 9%.

Με νέα άνοδο ποσοστών εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στο 15,4% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 15,1% τον Μάρτιο, ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πτωτική δημοσκοπική πορεία με απώλεια άλλης μίας μονάδας και πλέον μένει στο 12%.

Σε ό,τι αφορά στην τέταρτη θέση, η Metron Analysis δείχνει το ΚΚΕ σε μονοψήφιο ποσοστό αλλά μπροστά από την Ελληνική Λύση που εμφανίζει απώλειες σχεδόν 1,5 μονάδων στην συγκεκριμένη μέτρηση. Πλην της Νίκης και των Σπαρτιατών, όλα τα κόμματα της δεξιάς πέραν της ΝΔ καταγράφουν απώλειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 1,4%.

Έχει ενδιαφέρον ότι η εταιρεία -που είχε καταγράψει τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου στο 0,8% τον Μάρτιο- τους βρήκε τώρα στο 1,6%.

Οριακές απώλειες εμφανίζει η Πλεύση Ελευθερίας, παρά το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίζεται τρίτη στην δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, μετά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης μένει στην τέταρτη θέση και ο Στέφανος Κασσελάκης ξεπέρασε τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Παράλληλα, ανεβαίνει το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές – φτάνει πλέον το 66% από 61% τον Μάρτιο.

Μεγαλύτερο πρόβλημα η ακρίβεια

Η ακρίβεια εξακολουθεί να θεωρείται μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες, ωστόσο η τάση είναι ελαφρά πτωτική σε σχέση με τον Μάρτιο. Ωστόσο, οι εντυπώσεις για την πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού παραμένουν εξαιρετικά αρνητικές – οι 7 στους 10 δεν την κρίνουν θετικά – ενώ παραμένουν πολύ ψηλά οι αρνητικές γνώμες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Η κυβέρνηση κερδίζει δύο μονάδες στην αξιολόγηση των πολιτών και ο πρωθυπουργός τέσσερις, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβαίνει επίσης τέσσερις μονάδες και ο Στέφανος Κασσελάκης τρεις.

Διαβάστε επίσης