Αρχική Κοινωνια Διαμαρτυρία υγειονομικών σε αναστολή έξω από το ΑΧΕΠΑ ενόψει της επίσκεψης Πλεύρη – Γκάγκα (φωτο)

Διαμαρτυρία υγειονομικών σε αναστολή έξω από το ΑΧΕΠΑ ενόψει της επίσκεψης Πλεύρη – Γκάγκα (φωτο)

Από antwnio
Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα υγειονομικοί σε αναστολή και πολίτες έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Οι διαμαρτυρόμενοι, οι οποίοι αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, έχουν αναρτήσει πανό «Έλληνα ξύπνα επιτέλους. Η αναστολή μου στοιχίζει τη ζωή σου» και «Μητσοτάκης παραιτήσου».

«Θέλουμε να απευθύνουμε στον κ. Πλεύρη το ερώτημά μας γιατί βρισκόμαστε σε αναστολή εφόσον και οι εμβολιασμένοι συνάδελφοι μας νοσούν κι μεταδίδουν τον ιό. Ευελπιστούμε να μας ακούσει», ανέφερε στο Thestival νοσηλεύτρια του ΑΧΕΠΑ, Δόμνα Γκέγκα, η οποία βρίσκεται σε αναστολή εργασίας.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα εγκαινιάσει στις 12:30 την Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ. Η πλήρως εξοπλισμένη νέα Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, η οποία διαθέτει οχτώ κλίνες και ήδη είναι έτοιμη να υποδεχτεί του πρώτους ασθενείς. Η Μονάδα, που θα καλύψει το Τμήμα Ειδικών Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ, δημιουργήθηκε σε ανεξάρτητο βοηθητικό χώρο του Νοσοκομείου, ο οποίος ανακαινίστηκε χάρη σε δωρεές. Σε πρώτη φάση θα μεταφερθούν στη νέα Μονάδα ασθενείς της άσηπτης νοσηλείας, αλλά υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και για ασθενείς με Covid και ως Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στις 15:00 ο υπουργός Υγείας θα εγκαινιάσει τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» του Θεαγενείου, που δημιουργήθηκε χάρη στην προσωπική δωρεά της Μαριάννας Λάτση, στην περιοχή Ρίγανη της Πυλαίας.

Διαβάστε επίσης