Αρχική Πολιτική Επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Από antwnio

Επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Η εκλογή του προεδρείου της Βουλής, πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά.

Στις 10:30 ξεκίνησε η διαδικασία. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρότεινε εκ νέου για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα, για α’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Α’ Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, για β’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, και για γ’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Β’ Δυτικής Αττικής Αθανάσιο Μπούρα.

Υπερ της υποψηφιότητας του κ. Τασούλα ψήφισαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».

Στην ονομαστική φανερή ψηφοφορία που έλαβαν μέρος 296 βουλευτές, 270 υπερψήφισαν τον Κώστα Τασούλα.

Ο κ. Τασούλας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον κ. Μητσοτάκη και τους πολίτες των Ιωαννίνων που τον εξέλεξαν και πάλι βουλευτή. «Το φευγαλαίο αυτής της θητείας δεν μειώνει το σημαντικό της εκλογής σας», είπε προς τους βουλευτές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης προτείνει για ε’ αντιπρόεδρο τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και ο Δημήτρης Κουτσούμπας τον Γιώργο Λαμπρούλη. Για τη θέση του ζ’ αντιπροέδρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος προτείνει τον Κωνσταντίνο Χήτα.

Διαβάστε επίσης