Αρχική Κοινωνια Ερντογάν: Το 1974 φέραμε την ειρήνη στην Κύπρο

Ερντογάν: Το 1974 φέραμε την ειρήνη στην Κύπρο

Από antwnio

Την αναγνώριση της «ΤΔΒΚ» το συντομότερο δυνατόν, ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία έφερε το 1974 την ειρήνη στην Κύπρο και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την «ΤΔΒΚ» το συντομότερο δυνατόν, καθώς -όπως είπε- υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Όλες μας οι προσπάθειες γίνονται για να συνεχιστεί η ειρήνη που υπάρχει στο νησί την οποία φέραμε εμείς το 1974. Εμείς επιθυμούμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Όταν είναι ξεκαθαρη η πραγματικότητα που υπάρχει στο νησί, όλοι πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι δυνατή μια ομοσπονδιακή λύση. Επαναλαμβάνω το ιστορικής σημασίας κάλεσμα το οποίο είχα κάνει σε όλο τον κόσμ και στο βήμα του ΟΗΕ. Μην γυρνάτε την πλάτη σας στην πραγματικότητα που υπάρχει στο νησί. Ελάτε κα το συντομότερο δυνατό και αναγνωρίστε την “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”».

Τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Ερντογάν προσγειώθηκε στην «ΤΔΒΚ» με απευθείας πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Διαβάστε επίσης