Αρχική Διεθνη Νεα Η Λευκορωσία μετακινεί στρατιωτικό εξοπλισμό – Φόβοι για επίθεση στην Ουκρανία

Η Λευκορωσία μετακινεί στρατιωτικό εξοπλισμό – Φόβοι για επίθεση στην Ουκρανία

Από antwnio

Η Λευκορωσία σχεδιάζει να μετακινήσει στρατιωτικό εξοπλισμό και δυνάμεις την Τετάρτη και την Πέμπτη σε μια, όπως είπε, αντιτρομοκρατική άσκηση, εν μέσω φόβων ότι η Ρωσία μπορεί να πραγματοποιήσει νέα επίθεση στην Ουκρανία από το έδαφος του Λευκορώσου συμμάχου της.

“Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σχεδιάζεται να μετακινηθεί στρατιωτικός εξοπλισμός και προσωπικό των δυνάμεων εθνικής ασφάλειας”, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BelTA, επικαλούμενο το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας.

“Η μετακίνηση πολιτών (μεταφορές) κατά μήκος ορισμένων δημόσιων δρόμων και περιοχών θα περιοριστεί και σχεδιάζεται η χρήση απομιμήσεων όπλων για εκπαιδευτικούς σκοπούς”.

Σύμφωνα με το capital.gr, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιες περιοχές της χώρας θα μπορούσαν να επηρεαστούν.

Η Ουκρανία προειδοποιεί εδώ και μήνες ότι φοβάται ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία θα μπορούσαν να σχεδιάσουν μια νέα εισβολή στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας.

Σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Facebook την Τετάρτη, το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε: “Εχθρικές μονάδες εκπαιδεύονται στα πεδία εκπαίδευσης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας” και ότι οι ρωσικές επιθέσεις συνέχισαν να εξαπολύονται από το έδαφος της Λευκορωσίας.

Διαβάστε επίσης