Αρχική Διεθνη Νεα Ζελένσκι :Η Ουκρανία θα συζητούσε την Κριμαία, το Ντονμπάς με τη Ρωσία μετά από εγγυήσεις ασφαλείας — πρόεδρος

Ζελένσκι :Η Ουκρανία θα συζητούσε την Κριμαία, το Ντονμπάς με τη Ρωσία μετά από εγγυήσεις ασφαλείας — πρόεδρος

Από antwnio

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι, είναι έτοιμος να συζητήσει αυτά τα θέματα σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θα είναι έτοιμος να συζητήσει με τη Ρωσία τα ζητήματα της Κριμαίας και την αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, αφού η ουκρανική πλευρά λάβει εγγυήσεις ασφαλείας.

“Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους. Για την Κριμαία, το Ντονμπάς και για όλους. Για να βρείτε μια διέξοδο, πρέπει να κάνετε αυτό το πρώτο βήμα, το οποίο ανέφερα: εγγυήσεις ασφαλείας, το τέλος του πολέμου.” είπε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικές εταιρείες από ευρωπαϊκές χώρες και από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, είναι έτοιμος να συζητήσει αυτά τα θέματα σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Είμαι έτοιμος να θίξω αυτά τα θέματα στην πρώτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, είναι σχετικά, είναι σημαντικά για εμάς», είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία στις 24 Φεβρουαρίου ότι ανταποκρινόμενος σε αίτημα των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς είχε λάβει απόφαση να πραγματοποιήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση προκειμένου να προστατεύσει τους ανθρώπους «που υπέφεραν από κακοποίηση και κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών.

πηγή ΡΩΣΙΚΌ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΟ ΕΙΔΉΣΕΩΝ tass.com

 

Διαβάστε επίσης