Αρχική Διεθνη Νεα Η Ρωσία καταδικάζει αποφασιστικά τον βομβαρδισμό του Ντόνετσκ από την Ουκρανία — Δήλωση του ΥΠΕΞ

Η Ρωσία καταδικάζει αποφασιστικά τον βομβαρδισμό του Ντόνετσκ από την Ουκρανία — Δήλωση του ΥΠΕΞ

Από antwnio

ΜΟΣΧΑ, 14 Μαρτίου. /TASS/. Η Ρωσία καταδικάζει αποφασιστικά τον βομβαρδισμό του Ντόνετσκ από Ουκρανούς εθνικιστές χρησιμοποιώντας πύραυλο Tochka-U, ανέφερε σε δήλωση τη Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Όπως είναι γνωστό, οι εκτοξεύσεις αυτού του τύπου εγκρίνονται από την ανώτατη ηγεσία μιας χώρας», ανέφερε. «Καταδικάζουμε αποφασιστικά την τερατώδη ενέργεια του καθεστώτος του Κιέβου».

«Αυτό επιβεβαιώνει και πάλι ότι η εθνικιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι αποφασισμένη να διεξαγάγει έναν πόλεμο στον ειρηνικό πληθυσμό της ΛΔΔ και του LPR, κάτι που κάνει εδώ και οκτώ χρόνια κατά τη διάρκεια μιας τιμωρητικής επιχείρησης στο Ντονμπάς», ανέφερε η δήλωση. «Φαίνεται ότι με τη χρήση πυραυλικών όπλων εναντίον αθώων ανθρώπων, το Κίεβο προσπαθεί να εκδικηθεί τις ήττες του κατά τη διάρκεια της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία του DPR και του LPR».

«Όλα τα σημάδια είναι εμφανή ότι η ουκρανική κυβέρνηση αγωνιά», συνέχισε το υπουργείο.

Το υπουργείο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας δεν θα μείνει ατιμώρητο. «Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, εκ μέρους του λαού και της ηγεσίας της χώρας μας, εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και την κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», ανέφερε το υπουργείο. .

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ένας τακτικός πύραυλος Tochka-U έπληξε μια κατοικημένη περιοχή του Ντόνετσκ περίπου στις 11:30 ώρα Μόσχας τη Δευτέρα, αφού εκτοξεύτηκε από την περιοχή που ελέγχεται από το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου. Ως αποτέλεσμα της έκρηξης της κεφαλής διασποράς του, σκοτώθηκαν 20 άμαχοι. Άλλα 28 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, τραυματίστηκαν βαριά.

Διαβάστε επίσης