Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη: “Πορεία σωτηρίας του ΕΣΥ” από υγειονομικούς – “Δώστε λεφτά για την υγεία” (video)

Θεσσαλονίκη: “Πορεία σωτηρίας του ΕΣΥ” από υγειονομικούς – “Δώστε λεφτά για την υγεία” (video)

Από antwnio
«Πορεία σωτηρίας του ΕΣΥ» πραγματοποιούν αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη υγειονομικοί υπάλληλοι των νοσοκομείων της πόλης, με αφορμή την 86η ΔΕΘ τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν αύριο.Οι διαδηλωτές ζητούν μεταξύ άλλων αύξηση των μισθών, προσλήψεις στα νοσοκομεία, ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα αλλά και την επιστροφή όλων των ανεμβολίαστων που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας.«Είμαστε σε μια κατάσταση που πλέον τα νοσοκομεία λειτουργούν στα όριά τους με προσωπικό ασφαλείας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Δόντσιος, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ιπποκράτειο ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα του νοσοκομείου αλλά και την έλλειψη αναισθησιολόγων.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στο σύστημα υγείας έκρουσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, λέγοντας πως η χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό οδήγησε σε αύξηση νοσηλειών. «Αυτό θα το πληρώσουμε τον χειμώνα αν δεν ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία», υπογράμμισε.

«Δώστε λεφτά για την υγεία», είναι το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης.

Η πορεία ξεκίνησε από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο όπου νωρίτερα οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση. Θα κινηθεί σε δρόμους της πόλης και αφού πραγματοποιήσει ολιγόλεπτες στάσεις μπροστά και σε άλλα νοσοκομεία, όπως το Θεαγένειο και το ΑΧΕΠΑ θα καταλήξει στο ΥΜΑΘ.

Διαβάστε επίσης