Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο Νορβηγός που σκότωσε αστυνομικό σε μπυραρία (video)

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο Νορβηγός που σκότωσε αστυνομικό σε μπυραρία (video)

Από antwnio

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης πέρασε πριν από λίγο ο 44χρονος Νορβηγός, ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε έναν 32χρονο αστυνομικό και τραυμάτισε τον 32χρονο κουμπάρο του θύματος σε μπυραρία επί της οδού Κατσιμίδη, στη Θεσσαλονίκη.

Ο 44χρονος δράστης ανέβηκε τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου αμίλητος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος του 44χρονου, Θοδωρής Καραγιάννης, υπογράμμισε πως βασική θέση του εντολέα του είναι πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει. Ανέφερε μάλιστα πως ο δράστης ενημερώθηκε από τον ίδιο χθες αργά το απόγευμα για το γεγονός ότι ο αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Καραγιάννη, ο 44χρονος ισχυρίζεται πως τη στιγμή που ο ίδιος επιτέθηκε με το μαχαίρι δεχόταν γροθιές και πως γινόταν συμπλοκή.

“Η βασική θέση που έχει είναι ότι δεν αμφισβητείται το γεγονός. Υπήρξε ανθρωποκτονία Αυτό που είναι προς διερεύνηση είναι ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενώ προς διερεύνηση είναι και η κατάσταση που ήταν, η μέθη, η ψυχική υγεία και οι ακριβείς συνθήκες που προήλθε στο μοιραίο χτύπημα”, ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Καραγιάννης, ενώ εξέφρασε και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αστυνομικού.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο 32χρονος αστυνομικός έπεσε νεκρός τα ξημερώματα μετά από καβγά σε μπυραρία στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr, ο δράστης είναι 44 ετών υπήκοος Νορβηγίας.

Λίγο μετά τις 04:00, διαπληκτίστηκε με τον κουμπάρο του αστυνομικού, έβγαλε μαχαίρι και τον τραυμάτισε στο πόδι. Ο 32χρονος αστυνομικός επενέβη για να προστατεύσει τον κουμπάρο του και δέχθηκε μαχαιριά στον λαιμό. Άφησε την τελευταία του πνοή επί τόπου. Υπηρετούσε ως αξιωματικός στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Η μπυραρία βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ, στην οδό Κατσιμίδη. Ο κουμπάρος του αστυνομικού βγήκε στον δρόμο φωνάζοντας για βοήθεια.

Διαβάστε επίσης