Αρχική Διεθνη Νεα Ιμαλάια: Γυναίκα από το Νεπάλ σπάει το ρεκόρ ανεβαίνοντας στο Εβερεστ σε 14,5 ώρες

Ιμαλάια: Γυναίκα από το Νεπάλ σπάει το ρεκόρ ανεβαίνοντας στο Εβερεστ σε 14,5 ώρες

Από antwnio

Νεπαλέζα ορειβάτισσα Φούντζο Τζάνγκμου Λάμα σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς έγινε η πιο γρήγορη γυναίκα που ανέβηκε στο Εβερεστ, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Himalayan Times.

Όπως επιβεβαιώθηκε από το καταφύγιο βάσης, η ορειβάτισσα ξεκίνησε την ανάβασή της στις 15:52 (13:07 ώρα Ελλάδος) την Τετάρτη και έφτασε στην κορυφή στις 06:23 (03:38 ώρα Ελλάδος) σήμερα Πέμπτη.

«Κατέκτησε το Εβερεστ σε 14 ώρες και 31 λεπτά», είπε ο Λαλ Γκουάταμα, επικεφαλής του γραφείου παρακολούθησης της αποστολής στο καταφύγιο Χιμ.

«Θέλω να αφιερώσω την ανάβαση μου στην ενδυνάμωση των γυναικών, στην προστασία του ορεινού περιβάλλοντος και στην παγκόσμια ειρήνη», είπε η νέα κάτοχος του ρεκόρ.

Το 2018, η Φούντζο Τζάνγκμου Λάμα χρειάστηκε 39 ώρες και 6 λεπτά για να φτάσει στην κορυφή του Εβερεστ.

Το 2021, η 45χρονη ορειβάτισσα από το Χονγκ Κονγκ Τσανγκ Γιν Χουνγκ έφτασε στην κορυφή σε λιγότερο από 26 ώρες παίρνοντας τότε το ρεκόρ από τη Φούντζο Τζάνγκμου Λάμα, που σήμερα ωστόσο το συνέτριψε κάνοντας σχεδόν τον μισό χρόνο.

Το ρεκόρ για την ταχύτερη ανάβαση στο Έβερεστ μεταξύ των ανδρών ανήκει στον Νεπαλέζο Σέρπα Πέμπα Ντόρτζε, ο οποίος ανέβηκε στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου σε 8 ώρες και 10 λεπτά το 2004.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης