Αρχική Ελλαδα Κεντρική Μακεδονία: Παιδιά χάνουν χρονιά από απουσίες γιατί οι “αρνητές” γονείς δεν τα στέλνουν στο σχολείο

Κεντρική Μακεδονία: Παιδιά χάνουν χρονιά από απουσίες γιατί οι “αρνητές” γονείς δεν τα στέλνουν στο σχολείο

Από antwnio

Ένα θλιβερό φαινόμενο αρνητών γονέων να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο τείνει να γίνει μάστιγα. Παιδιά στερούνται το βασικό αγαθό της εκπαίδευσης, επειδή οι γονείς τους αρνούνται να τους υπόβαλλουν σε self tests ή δεν τους αφήνουν να φορούν μάσκες, όπως προβλέπεται, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στις σχολικές τάξεις.

Στην Κεντρική Μακεδονία, συνολικά 37 μαθητές δεν προσέρχονται στις σχολικές αίθουσες, από αυτούς 31 φοιτούν σε σχολεία της Θεσσαλονίκης και 6 σε σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ενώ 8 καθηγητές βρίσκονται σε αναστολή.

Αρκετά παιδιά στη Δράμα χάνουν τη χρονιά τους, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού απουσιών.

Και στη Λάρισα, δεκάδες παιδιά δεν επέστρεψαν στα θρανία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία για την αυστηροποίηση των ποινών, αναφορικά με γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
Για μερικές δεκάδες παιδιά κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας, το οποίο προωθεί μία ad hoc ρύθμιση, καλώντας τους διευθυντές των σχολείων να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές.

Οι αρνητές γονείς θα αντιμετωπίζουν ακόμα και ποινή φυλάκισης έως 3 έτη αλλά και χρηματικό πρόστιμο. Όπως επισημαίνουν νομικοί, παραμένει η δυνατότητα του εισαγγελέα να λάβει μέτρα σε βάρος των γονέων που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ακόμη και να τους αφαιρέσει την επιμέλεια.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Διαβάστε επίσης