Αρχική Πολιτική Κωνσταντοπούλου: Γελάω όταν βλέπω τον κ. Τσίπρα να επικαλείται τον κ. Βενιζέλο ως έγκριτο συνταγματολόγο

Κωνσταντοπούλου: Γελάω όταν βλέπω τον κ. Τσίπρα να επικαλείται τον κ. Βενιζέλο ως έγκριτο συνταγματολόγο

Από antwnio

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου σχολίασε την αντιπαράθεση γύρω από την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

«Το ζήτημα του πολιτεύματος της Ελλάδας είναι λυμένο από το 1974, από το δημοψήφισμα. Δεν προσήκει με αφορμή τον θάνατο του τέως βασιλιά να αναγορεύεται σε μείζον πολιτικό θέμα η κηδεία του. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Από εκεί και πέρα η κυβερνητική απόφαση ήταν κατά την άποψή μου στο πλαίσιο του αυτονόητου. Κατά τα άλλα οι νέες γενιές, τα νέα παιδιά και ο ελληνικός λαός δεν έχουν ως μείζον θέμα τους αυτή τη στιγμή την αντιπαράθεση που ξεσηκώνεται γύρω από μία κηδεία» είπε χαρακτηριστικά.

«Η υπόθεση Καϊλή φωτίζει μια σκοτεινή πλευρά της λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών και συνολικά των θεσμών στις χώρες της ΕΕ. Φωτίζει το ζήτημα της άγριας διαφθοράς που οφείλεται σε ένα βασικό γεγονός, που οι πολίτες το ξέρουν, ότι δυστυχώς έχουμε πολλούς ανθρώπους που ασχολούνται με την πολιτική όχι για να προσφέρουν αλλά για να κερδίσουν κάτι» ανέφερε.

«Δεν είναι προφανώς μόνο η κ. Καϊλή. Η αιδήμων σιωπή των περισσότερων ευρωβουλευτών και Ελλήνων ευρωβουλευτών, η σιωπή και οι προσεκτικές δηλώσεις των κομμάτων πρέπει να μας υποψιάζουν όλους μας για το όργιο που γίνεται όλες αυτές τις δεκαετίες στις Βρυξέλλες» σχολίασε.

Ερωτηθείσα για την γνωμοδότηση Ντογιάκου για την λειτουργία της ΑΔΑΕ απάντησε πως «δεν μπορώ παρά να αναστενάξω. Αυτές οι κόντρες αναδεικνύουν εξουσίες, που διαχρονικά τα κόμματα αυτά – ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- θέλουν να ελέγχουν. Και τη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές».

«Είναι υποκριτικές οι δηλώσεις της κυβέρνησης περί ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, καθόλου δεν την θέλει ανεξάρτητη. Υποκριτικές οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα περί ανεξαρτησίας των ανεξάρτητων αρχών, καθόλου δεν τις θέλει ανεξάρτητες. Και υποκριτική βεβαίως όλη η “τρικυμία” που έχει ξεσηκωθεί. Γελάω όταν βλέπω τον κ. Τσίπρα να επικαλείται τον κ. Βενιζέλο ως έγκριτο συνταγματολόγο που πρέπει να ακούσουμε τις συμβουλές του. Την πρώτη φορά που άκουσα να το λέει αυτό ήταν όταν ο κ. Βενιζέλος συμβούλευσε για το πώς θα νομοθετηθεί καλύτερα το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν όλοι μαζί» πρόσθεσε.

«Γνώμη μου είναι ότι η ΑΔΑΕ πρέπει να αφεθεί να κάνει το έργο της, χωρίς να υπηρετεί τις βουλές και τις επιθυμίες ούτε του ενός ούτε του άλλου, αλλά μόνο το δικαίωμα κάθε πολίτη για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών του» επεσήμανε.

Τι απάντησε στα σενάρια συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα

«Είναι άλλο τι δηλώνει κανείς και άλλο τι είναι. Βλέπω λεγόμενες αριστερές δυνάμεις όχι απλά να αλληθωρίζουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ξεκάθαρα να λένε ότι θα συνεργαστούν. Ο Βαρουφάκης καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία. Εμένα ανάποδα να με κρεμάσετε και να με γδάρετε δεν θα συνεργαστώ με αυτούς που πρόδωσαν τον κόσμο» υπογράμμισε.

«Εγώ που τους έζησα το καλοκαίρι του 2015, που υπέγραφαν μαζί αιτήματα για να με παρακάμψουν ως πρόεδρο της Βουλής και να έρθει το τρίτο μνημόνιο, όλοι μαζί το έκαναν. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, φυσικά θα το ξανακάνουν αν θίγονται οι αξιώσεις τους για εξουσία» περιέγραψε.

Διαβάστε επίσης