Αρχική Διεθνη Νεα Κύπρος: Επεισόδια στη «νεκρή ζώνη» στην Πύλα – Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν σε άνδρες του ΟΗΕ

Κύπρος: Επεισόδια στη «νεκρή ζώνη» στην Πύλα – Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν σε άνδρες του ΟΗΕ

Από antwnio

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής (18/08), στη νεκρή ζώνη της Πύλας, ανάμεσα σε Τουρκοκύπριους και άτομα των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως αναφέρει η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP) οχήματα υπέστησαν ζημιές, όταν τα μέλη της εμπόδισαν μη εξουσιοδοτημένες κατασκευαστικές εργασίες στην περιοχή.

Σε ανακοίνωση της η UNFICYP καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ και τις ζημιές σε οχήματα του από προσωπικό της τουρκοκυπριακής πλευράς σήμερα το πρωί.

Όπως αναφέρει, «το περιστατικό έλαβε χώρα εντός της ουδέτερης ζώνης κοντά στην Pyla/Pile καθώς οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ εμπόδισαν τις μη εξουσιοδοτημένες κατασκευαστικές εργασίες στην περιοχή.

Οι απειλές για την ασφάλεια των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ και οι ζημιές σε περιουσίες του ΟΗΕ είναι απαράδεκτες και συνιστούν σοβαρό έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το οποίο θα διωχθεί σε πλήρη έκταση του νόμου».

Παράλληλα, η UNFICYP καλεί την τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την εξουσιοδοτημένη αρχή της αποστολής εντός της νεκρής ζώνης του ΟΗΕ, να απόσχει από οποιεσδήποτε ενέργειες που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω την ένταση και να αποσύρει αμέσως όλο το προσωπικό και τα μηχανήματα από την νεκρή ζώνη του ΟΗΕ.

«Η αποστολή παρακολουθεί στενά την κατάσταση και παραμένει προσηλωμένη στη διασφάλιση της ηρεμίας και της σταθερότητας στην περιοχή».

Η ανακοίνωση της UNFICYP:

 

Επεισόδια

 

Διαβάστε επίσης