Αρχική Διεθνη Νεα Μαρία Ζαχάροβα : Η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας δεν έχει στόχο να καταστρέψει την κρατική υπόσταση της Ουκρανίας

Μαρία Ζαχάροβα : Η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας δεν έχει στόχο να καταστρέψει την κρατική υπόσταση της Ουκρανίας

Από antwnio

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν έχει στόχο να καταστρέψει το κράτος της χώρας ή να ανατρέψει τον πρόεδρό της, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

«Επιτρέψτε μου να τονίσω για άλλη μια φορά αυτό που αρνούνται να δουν τόσο τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και το δυτικό κατεστημένο: αυτή η επιχείρηση δεν στοχεύει τον άμαχο πληθυσμό. Δεν επιδιώκει τον στόχο της κατάληψης του εδάφους της χώρας, της καταστροφής του κράτους της ή της ανατροπής του σημερινού προέδρου Το λέμε αυτό ξανά και ξανά.”

“Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης σχηματίζουν μια απολύτως διαστρεβλωμένη εικόνα για τα τρέχοντα γεγονότα. Παραπληροφορούν τον πληθυσμό τους. Αποτελούν εργαλείο προπαγάνδας στα χέρια των πολιτικών τους”, είπε η Ζαχάροβα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στις 24 Φεβρουαρίου ότι ως απάντηση στην έκκληση για βοήθεια από τους ηγέτες δύο δημοκρατιών του Ντονμπάς είχε ξεκινήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Τόνισε ότι η Μόσχα δεν έχει σχέδια για κατοχή ουκρανικών εδαφών, με μοναδικό σκοπό την αποστρατιωτικοποίηση και αποναζοποίηση της χώρας. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν επιτίθενται σε πόλεις της Ουκρανίας. Τα έξυπνα όπλα χρησιμοποιούνται για την εξάλειψη των στρατιωτικών υποδομών.

πηγή TASS

Διαβάστε επίσης