Αρχική Ελλαδα Μητσοτάκης: Επίδομα θέρμανσης και σε όσους θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα

Μητσοτάκης: Επίδομα θέρμανσης και σε όσους θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα

Από antwnio

Την επιδότηση των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του ομιλία στο υπουργικό Συμβούλιο.

Στην εισήγησή του, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αντικοινωνική συμπεριφορά τη φοροδιαφυγή. Προανήγγειλε αφενός ότι όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώσουν εισόδημα πάνω από το τεκμαρτό όριο θα απαλλαγούν από το ήμισυ του τέλους επιτηδεύματος από το 2024.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η πυξίδα της κυβέρνησης δείχνει σταθερά τις μεταρρυθμίσεις.

“Όσα ανακοίνωσα στη ΔΕΘ γίνονται πλέον νόμος. Ρυθμίσιες για τα POS, την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Πρέπει να δούμε τη στρεβλή εικόνα για να την αλλάξουμε. Δεν γίνεται οι περισσότεροι να δηλώνουν λιγότερα από τον υπάλληλό τους. Από το 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποκτούν σημείο αναφοράς, το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν μπορεί να είναι κατώτερο του κατώτατου μισθού, αλλά και κίνητρο. Όσοι εμφανίζουν πάνω, θα απαλλάσσονται από το 50% του τέλους επιτηδεύματος από το 2024, ενώ οι υπόλοιποι θα απαλλαγούν για το 25%. Παράλληλα, θα διορθώσουμε την αδικία και θα επιδοτηθούν και τα νοικοκυριά που θερμαίνονται με ρεύμα”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουγός.

Διαβάστε επίσης