Αρχική Ελλαδα Ο καιρός : Αλκυονίδες ημέρες διαρκείας – Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία (video)

Ο καιρός : Αλκυονίδες ημέρες διαρκείας – Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία (video)

Από antwnio

Χωρίς κάποια σημαντική καιρική μεταβολή θα είναι οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά. Προβλέπονται πολλές ώρες ηλιοφάνειας, με ασθενείς ανέμους στα πελάγη, αυξημένη υγρασία, ενώ κάποιες τοπικές ομίχλες θα σχηματίζονται στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις νυχτερινές ώρες.

Τις πρωινές ώρες στα βόρεια και σε ημιορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας θα σημειώνονται αρνητικές θερμοκρασίες. Σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά έως 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 και στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Φυσικός Μετεωρολόγος, ΜSc. FRMetS

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης