Αρχική Ελλαδα Ο καιρός – Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο – Ηλιόλουστος έως την Κυριακή

Ο καιρός – Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο – Ηλιόλουστος έως την Κυριακή

Από antwnio

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα ,σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο.

Θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι. Ο καιρός γενικά ηλιόλουστος έως τουλάχιστον την Κυριακή και τη θερμοκρασία λίγο να ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες. Τη Δευτέρα τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο βόρειο Ιόνιο και τη Μακεδονία. Από Τρίτη τοπικές βροχές και στα κεντρικά της χώρας με τη θερμοκρασία λίγο να υποχωρεί.Πιο αναλυτικά σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα κεντρικά και τα νότια θα υπάρχουν κατά διαστήματα νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές κυρίως στο νότιο Ιόνιο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοδυτικά θαλάσσια τμήματα.Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και είναι πιθανό στα βορειοδυτικά να σχηματιστούν ομίχλες.Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου..
Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι ασθενείς, η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης