Αρχική Διαφορα νεα Πόλεμος στην Ουκρανία : Μία ανάσα από το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια οι Ρώσοι

Πόλεμος στην Ουκρανία : Μία ανάσα από το πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια οι Ρώσοι

Από antwnio

Υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων βρίσκεται η περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), Ραφαέλ Γκρόσι.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass επικαλούμενο ανακοίνωση του ΔΟΑΕ, «η Ρωσία ενημέρωσε τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας ότι οι στρατιωτικές της δυνάμεις έχουν πάρει τον έλεγχο της περιοχής γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια της Ουκρανίας (NPP)».

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό είναι φυσιολογικά.

«Σε επίσημη επιστολή προς τον Γενικό Διευθυντή με ημερομηνία 1 Μαρτίου, η Μόνιμη Αποστολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Βιέννη ανέφερε επίσης ότι το προσωπικό του εργοστασίου συνέχισε τις εργασίες του για την παροχή πυρηνικής ασφάλειας και την παρακολούθηση της ακτινοβολίας στον κανονικό τρόπο λειτουργίας. Τα επίπεδα ραδιενέργειας παραμένουν φυσιολογικά», πρόσθεσε ο γενικός διευθυντής της ΔΟΑΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων, νωρίτερα σήμερα, η Ουκρανία ενημέρωσε τον ΔΟΑΕ ότι όλοι οι ουκρανικοί πυρηνικοί σταθμοί παρέμειναν υπό τον έλεγχο του εθνικού φορέα εκμετάλλευσης.

Διαβάστε επίσης