Αρχική Πολιτική Σπίρτζης κατά Κασσελάκη: Κακώς λέει για “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” – Δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική να γίνει πρωθυπουργός

Σπίρτζης κατά Κασσελάκη: Κακώς λέει για “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” – Δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική να γίνει πρωθυπουργός

Από antwnio

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, αποδοκιμάζοντας την χρήση από τον πρόεδρο του κόμματος του τριπτύχου «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» ενώ παράλληλα σχολίασε ότι «του εύχομαι να γίνει 2 φορές πρωθυπουργός αλλά τα εργαλεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τέτοια προοπτική».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης για τους βουλευτές που ψήφισαν τον γάμο των ομοφυλόφιλων ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ανέφερε «να πάρει πίσω αυτό ο Βελόπουλος αυτό που είπε στο Κοινοβούλιο» λέγοντας πως «όποιος προσπαθεί να καπηλευθεί είτε την Εκκλησία, είτε οποιοδήποτε δόγμα θρησκευτικό, είτε εκφράζει το αν θα πάει στην Εκκλησία, το τι πιστεύει, το τι δεν πιστεύει, είναι κάτι που φέρνει, αν θέλετε, στην πολιτική, την καπηλεία της όποιας θρησκείας, του όποιου πιστεύω».

«Αυτά είναι ζητήματα που αφορούν τον κάθε άνθρωπο. Ούτε αν θα πας στην Εκκλησία θα πρέπει να πεις, ούτε αν δεν θα πας» και απάντησε πως «Κακώς το λέει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, το τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, «το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»; Ακούστε να δείτε, να σας πω γιατί. Το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» είναι το τρίπτυχο της Χούντας και της δεξιάς πολυκατοικίας. Και ο προοδευτικός κόσμος της χώρας το αντιπαλεύει από τότε που υπάρχει, διότι δίνει άλλο νόημα στην πατρίδα, από αυτό που έδινε η Χούντα των συνταγματαρχών που πούλησε την Κύπρο». «Και το λέω αυτό, γιατί υπήρχανε για αυτό το τρίπτυχο παρατάξεις, οι οποίες παρέδωσαν αγωνιστές πατριώτες στους Γερμανούς, για να πιάσουμε την Ιστορία. Παρέδωσαν οικογένειες κατεστραμμένες για τα πιστεύω τους σε αντίθεση με τη δεξιά πολυκατοικία», όπως σημείωσε ο ίδιος και μεταδίδει το protothema.gr.

«Το ότι υιοθετεί όμως κάποιος που μπορεί να υιοθετήσει ότι είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της Νέας Αριστεράς, οποιουδήποτε προοδευτικού και δημοκρατικού κόμματος το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» σηματοδοτεί άλλα πράγματα και κατά τη γνώμη μου είναι τελείως απορριπτέο» ανέφερε στην ίδια κατεύθυνση ο πρώην Υπουργός.

Επιεικώς οργανωτική αρρυθμία η εκπρόθεσμη υποβολή υπομνήματος για τους Σπαρτιάτες

«Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει μια οργανωτική αρρυθμία, να το πω έτσι πολύ κομψά στον ΣΥΡΙΖΑ για να μην καταθέσει εμπρόθεσμα υπόμνημα» δήλωσε ακόμη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Σπίρτζης αναφερόμενος στην υπόθεση των Σπαρτιατών, συμπληρώνοντας ότι «αυτό είναι οργανωτική αρρυθμία επιεικώς, να μην πω τίποτα χειρότερο».

Για την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε πως «διαφωνίες και αυτά τα πράγματα λύνονται σε συνεδριάσεις θεσμικών οργάνων, στα συνέδρια», ενώ για τις απόψεις του Βασίλη Κασσελάκη, «έχει να κάνει με προσωπικές απόψεις του ξαδέλφου του κ. Κασσελάκη, του υποψήφιού μας. Δεν νομίζω ότι εκφράζουν το κόμμα, σε καμία περίπτωση», υπογράμμισε.

«Εγώ είπα πολύ καθαρά ότι οι ναζιστές, οι φασίστες, οι ακροδεξιοί δεν μας ενδιαφέρουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Να γίνει προσπάθεια σύγκλησης των προοδευτικών κομμάτων

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, «με αυτά ποσοστά που δείχνουν οι έρευνες, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ούτε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ούτε άλλο κόμμα του προοδευτικού κόσμου δεν αποτελεί το δεύτερο πόλο για τη διεκδίκηση της κυβέρνησης της χώρας» εκτίμησε, λέγοντας ότι «πρέπει να γίνει μια προσπάθεια σύγκλησης των προοδευτικών κομμάτων» και πέσουν οι τόνοι προεκλογικά, «προκειμένου έστω και μετά τις Ευρωεκλογές να γίνει προσπάθεια» για τον εναλλακτικό, προοδευτικό πόλο.

Όπως εξήγησε, «θα συμφωνηθεί η διαδικασία για όλα», καθώς το «θέμα δεν είναι ποιος θα είναι μπροστά. Το θέμα είναι να υπάρχει προοδευτικός πόλος, εναλλακτικός» ισχυρίστηκε, καταλήγοντας για την υλοποίηση της πρότασής του πως είναι εφικτή «με πολιτική συμφωνία και με αρχηγό που θα εκλεγεί από το σύνολο των κομμάτων, των στελεχών, των μελών, χωρίς αποκλεισμούς».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τη δήλωση Κασσελάκη ότι θέλει να γίνει πρωθυπουργός για δύο θητείες, ο κ. Σπίρτζης είπε «του το εύχομαι να γίνει δύο φορές πρωθυπουργός αλλά τα εργαλεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τέτοια προοπτική».

Διαβάστε επίσης