Αρχική Πολιτική ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022-Άλλο Μαυροβούνιο, άλλο Ελλάδα…

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022-Άλλο Μαυροβούνιο, άλλο Ελλάδα…

Από antwnio

Άλλο Μαυροβούνιο, άλλο Ελλάδα…

Διαβάζουμε ότι στο Μαυροβούνιο, χώρα της Ν.Α. Ευρώπης, ανεξάρτητη χώρα από το 2006, μέλος του ΝΑΤΟ με 620 χιλιάδες πληθυσμό, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις ένταξης στην ΕΕ, ο Πρόεδρός της θα πρέπει να προτείνει υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, από τη στιγμή που το κοινοβούλιο αυτής της μικρής χώρας ενέκρινε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Ζντράβκο Κριβόκαπιτς και η οποία κατατέθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης!

Αυτή η πρόταση δυσπιστίας λοιπόν από την αντιπολίτευση, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ολιγωρία επίσπευσης των ενταξιακών συζητήσεων, αλλά και λόγω της κυβερνητικής αποτυχίας στην αντιμετώπιση του Covid-19! Αλλά και λόγω της αποτυχίας επενδυτικών κεφαλαίων! Επίσης στην αδυναμία δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας με τιθάσευση της ανεργίας!

Έτσι αυτή η μικρή χώρα μας παραδίδει μαθήματα Δημοκρατίας!

Αφού στην Ελλάδα μια παρόμοια πρόταση μομφής προσέκρουσε στην καθεστωτική αντίληψη των Βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος!

Οι οποίοι, βρίσκονται στην πολιτική ανυποληψία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τους περισσότερους τους θέλει μόνο για νεροκουβαλητές ψήφων στις εκλογικές τους περιφέρειες, γι΄ αυτό δεν τους κάνει ούτε υφυπουργούς, ανεχόμενοι τις υπουργικές θέσεις να τις καταλαμβάνουν “ορφανά” του Σημίτη και του “Ποταμιού” μη εκλεγμένοι, δεν αντέδρασαν στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ!

Συντάχτηκαν με την πολιτική βούληση εκείνου που τους έβγαλε από την πολιτική τους αφάνεια, αφού τους περισσότερους “δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους”!

Υποτάχθηκαν ως μισθοφόροι, χωρίς να υποδείξουν ίχνος προσωπικής ευαισθησίας και προσωπικής υπερηφάνειας! Δεχόμενοι να αποκοπούν από την κοινωνία της εκλογικής τους περιφέρειας, από τη στιγμή που οι ψηφοφόροι τους, τους έχουν γυρίσει την πλάτη!

Γνωρίζοντας πως την επόμενη ημέρα των εκλογών, που οσονούπω έρχονται, δεν θα είναι Βουλευτές και θα είναι εντελώς άγνωστοι και ολοσχερώς άφαντοι!

Γιατί όμως; Για λίγη ακόμη βουλευτική αποζημίωση;;

Καταρρίψτε τα τουρκικά drones…

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Τουρκία καθημερινά αποθρασύνεται! Τα τουρκικά UAV αυξάνουν τις πτήσεις τους επάνω από τα νησιά μας στο Αιγαίο Πέλαγος! Προκλητικές υπερπτήσεις drones σε χαμηλά ύψη!

Και η Ελλάδα τι κάνει; Σιωπά!

Όταν προ ημερών ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών Ιωάννης Μάζης, είχε πει σε τηλεοπτική του εμφάνιση:

«Να καταρριφθούν τα Τουρκικά drones! Τα UAV προβαίνουν σε παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων και εθνικής κυριαρχίας. Μια κατάρριψη θα αρκούσε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους»!

Όταν μάλιστα θα πρόσθετα εγώ, πως είναι μη επανδρωμένα μηχανήματα!

Για να μην σας θυμίσω την εντολή του Ανδρέα Παπανδρέου:

«Βυθίσατε το Χόρα»!

Όταν το 1976 το ωκεανογραφικό τουρκικό πλοίο ΧΟΡΑ έβγαινε στο Αιγαίο παραβιάζοντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα, πλέοντας βορειοανατολικά της Λέσβου, με πρόσχημα τις έρευνες για ανακάλυψη πετρελαίου και την εκμετάλλευσή τους από την Τουρκία!

Σε εκείνη την συνεχώς κλιμακούμενη κρίση είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου την παραπάνω ιστορική φράση! Και η σκλήρυνση της θέσεως της τότε κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή, μάζεψε τους Τούρκους, παρ΄ ότι το ίδιο επιχείρησαν το 1987 με την έξοδο του ΣΙΣΜΙΚ στο Αιγαίο μας!

Όμως όταν στον Τούρκο δείχνεις τα μπροστινά σου, εκείνος θα σου δείξει τα πισινά του!

Δεν μπορεί λοιπόν σήμερα να ανεχόμαστε αυτήν την συνεχιζόμενη επιθετική πολιτική των Τούρκων και να μην αντιδράμε ως κυρίαρχη χώρα!!    

 

Φύγετε τώρα…

 

Αν είναι δυνατόν! Αφού οι Πακιστανοί έχουν καταλάβει την Αθήνα και την έχουν μετατρέψει σε Ισλαμαμπάντ, επιβάλλοντας στην Ελληνική Πρωτεύουσα τους νόμους του Ισλάμ τους, αφού κάνουν ελεύθεροι διαδηλώσεις και κατά της φίλης χώρας προς την Ελλάδα, της Ινδίας, με την υπερβολική ανοχή όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, ο σημερινός Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μετέβη στο Πακιστάν, γιατί λέτε;

Για να συνομιλήσει με την πολιτική ηγεσία της Ασιατικής χώρας, προκειμένου σε πλαίσιο διμερούς συνεργασίας, να καταπολεμηθεί η παράνομη πακιστανική μετανάστευση και να ενισχυθεί η νόμιμη μετανάστευση! Όπως  οι εποχικοί εργάτες!

Δηλαδή, αυτή η ανίκανη, η επικίνδυνη κυβέρνηση, έστειλε έντρομη εκπρόσωπό της, ώστε να διαπραγματευτεί την κατάληψη – και όχι μόνο – της Αθήνας από Πακιστανούς!

Να διαπραγματευτεί κατά πόσο το Πακιστάν θα διαμορφώνει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος και κατά ενός φιλικού κράτους, όπως η Ινδία, αφού επέτρεψε την πακιστανική διαδήλωση στην πρεσβεία της Ινδίας στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο!

Τελικά αυτή η κυβέρνηση είναι ένα όνειδος!

Εκχώρησε κυριαρχικά δικαιώματα στη Γερμανία, εκχωρεί τώρα και στο Πακιστάν!

Όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο μικρότερο θα είναι το κακό που θα πάθει η Πατρίδα μας!!

Ο πολίτης Χρήστος Σαρτζετάκης…

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας (1985-1990) Χρήστου Σαρτζετάκη και την Ελληνική Σημαία να σκεπάζει το φέρετρό του! Τιμές που άξιζε ο εκλιπών, όπως και το τριήμερο δημόσιο πένθος! Σε μια δημόσια μορφή, που άξιζαν αυτές οι τιμές, αντίθετα από κάποιες άλλες περιπτώσεις!

Στον Χρήστο Σαρτζετάκη, που σημάδεψε την δικαστική ζωή του τόπου, χειριζόμενος τη δολοφονία του Βουλευτή της αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη, αλλά και την πολιτειακή, αφού ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση!

Δημοκράτης με προσήλωση στο Σύνταγμα, ιδιαίτερα κατά την ταραχώδη περίοδο 1989-1990, όταν οι εκλογικές αναμετρήσεις δεν έδωσαν απόλυτη πλειοψηφία σε κανένα από τα υποψήφια κόμματα!

Γι΄ αυτό δεν άρεσε στο πολιτικό Σύστημα και δεν έπρεπε να επανεκλεγεί!

Γιατί παρέμεινε πολίτης κι όχι πολιτικός!!

Προς τον Α΄ ΓΕΕΘΑ…

Νέα παράκληση έφτασε σε γνώση μου από υψηλή πηγή μου:

«Η Φρουρά Φαρμακονησίου ζητάει επειγόντως, νέα ανεμογεννήτρια και μια θερμική κάμερα»!

Υφίσταται τέτοιο θέμα Στρατηγέ Κωνσταντίνε Φλώρε;

Εάν ναι, τότε άμεσα θα πρέπει το αίτημα να εκπληρωθεί προς ένα υπερευαίσθητο σημείο της Ελληνικής Επικράτειας!!

egersi .gr

Διαβάστε επίσης